Kaynak var mıdır? Olay başından beridir Discord'a çamur atılıyor maalesef.

Sistem başında olmadığım için şimdilik bu ikisini bulabildim ama net kaynağı vardı.

Ancak çamur atılması kısmında haksızlar diyemeyeceğim, evet işbirlik konusunda iyi çalışıyor olabilirler ama dünya genelinde böyle şeylerin Discord'da toplanması da yine onlardan geçen bir olay. Telegram bir, Discord iki, bu ikisi son dönemlerde iyice dark web gibi bir şeye dönüştü ve hem bilinçsiz hem kontrolsüz aileler ile üyelik kontrol sistemlerinin yetersizliğinden dolayı savunmasız çocuklar maalesef bu ortamlara rahatlıkla düşebilir oldu.

Sistem başında olmadığım için şimdilik bu ikisini bulabildim ama net kaynağı vardı.

Ancak çamur atılması kısmında haksızlar diyemeyeceğim, evet işbirlik konusunda iyi çalışıyor olabilirler ama dünya genelinde böyle şeylerin Discord'da toplanması da yine onlardan geçen bir olay. Telegram bir, Discord iki, bu ikisi son dönemlerde iyice dark web gibi bir şeye dönüştü ve hem bilinçsiz hem kontrolsüz aileler ile üyelik kontrol sistemlerinin yetersizliğinden dolayı savunmasız çocuklar maalesef bu ortamlara rahatlıkla düşebilir oldu.

Haber diye tek cümle paylaşan Twitter hesaplarını kaynak diye atmayın ne olur ya.

Discord, verileri verecektir. Diğer yandan, Fransa gibi aşırı gelişmiş, zengin ve güçlü bir ülke bile Telegram ile baş edemedi. Üzerine de CEO’yu tutukladılar. Türkiye gibi bir ülkenin bir şey yapabileceğini sanmıyorum. Sözü, şirketlere pek geçmiyor. AB, telefonlara Type-C zorlaması bile yapabiliyor.

Fransa öyle bir ülke değil. Bu dediğin vasıfları dünyada sadece ABD taşıyor o ne derse o olur.
iPhone’a Type-C gelmesinin ve App Store dışında mağaza kullanılabilmesinin sebebi EU. Çevreye duyarlılık yasaları da hep AB sayesinde geçiyor. AB’de en çok gücü olan ülkeler de Almanya ve Fransa. NATO ülkelerinin çoğu da AB içinde. Türkiye’deki mültecilerin gittiği okulların temizlenmesini bile AB sağladı.

Şirketlerin AB yasalarına uymaması, çok büyük bir kayıp demek oluyor. Hepsi İrlanda’ya yerleşiyor zaten.

iPhone'a Type-C gelmesinin ve App Store dışında mağaza kullanılabilmesinin sebebi EU. Çevreye duyarlılık yasaları da hep ab sayesinde geçiyor. Ab'de en çok gücü olan ülkeler de Almanya ve Fransa. NATO ülkelerinin çoğu da ab içinde.

Güç meselesi olduğunu sanmıyorum. Kullanıcılar cezalara ve devlete destek verdiği için yasalar uygulanabiliyor hocam.

Bizim ülkemizde öyle bir karar alınsa ve karar olarak ele alınsa bizim vatandaşlarımız "öyle şey mi olur ya?", "biz ne kullanacağız?", "yıkılsın devlet" vb. gereksiz eleştride bulundukları için firmada kullanıcılar böyle olmasını istiyor deyip önemsemiyor cezayı.

Devlet ile halk bir ağız olursa sorun olacağını sanmıyorum.

Biz bugün yasak olarak farklı tip giriş kullanan firmalara ambargo uygulasak halk ayaklanır.

Diğer ülkelerde insanlar karşı çıkacağına "evet ya neden farklı farklı kullanıyoruz" bizde tek tip kullanalım bu politika çok güzel diyor ve cezaya arka çıkarak firmanın dikkatini çekiyor firmada bu kadar çok müşterisi olan ülkeleri dinlemek zorunda kalıyor.