Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

brayn98

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Ben Kablonet'ten TurkNet'e geçtim. GoodbyeDPI'ı kapatıp sadece DNS ile Discord'a vesaire girebilir miyim?

Telefondan da girmek için modem arayüzünden mi DNS değişikliği yapmalıyım?

Çözüm
Merhaba arkadaşlar. Ben Kablonet'ten TurkNet'e geçtim. GoodbyeDPI'ı kapatıp sadece DNS ile Discord'a vesaire girebilir miyim?

Evet, TurkNet'de DPI koruması olmadığı için dns değiştirmek yeterli.

Windows ve IOS'dan DNS ayarı mı yapmalıyım? Yoksa direkt modem arayüzünden mi?
Modem arayüzünden yaparsanız, modeme bağlanan cihazlar otomatik o dns'i kullanıyor.

Merhaba! Discord ve yasaklı sitelere erişim için DNS değişiklikleri yapmanız gerektiğinde aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. DNS Değişikliği Yapın:
- Modem arayüzüne girin.
- Ağ ayarlarına gidin ve "DNS ayarları" seçeneğini bulun.
- Tercih ettiğiniz DNS sunucularını girin (örneğin, Google DNS: 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 veya Cloudflare DNS: 1.1.1.1 ve 1.0.0.1).
- Ayarları kaydedin ve modeminizin yeniden başlatılmasını bekleyin.

2. Telefonunuzda DNS Değişikliği:
- Eğer mobil cihazlarınızdan da değiştirmek isterseniz, şunları yapın:
- Ayarlar > Wi-Fi’ye gidin.
- Bağlı olduğunuz ağa tıklayın ve "DNS" ayarını bulun.
- Manuel olarak tercih ettiğiniz DNS değerlerini girin.

3. GoodbyeDPI’yi Kontrol Edin:
- GoodbyeDPI, bazı servislerin yasaklarını aşmak için kullanılan bir yazılımdır. Erişim engellerini kaldırırken dolaylı etkiler oluşturabilir. Kullanıyorsanız, kapattığınızdan emin olun.

4. Test Edin:
- DNS değişiklğini yaptıktan sonra, Discord ve diğer yasaklı sitelere erişimi test edin.

Bu adımları izleyerek uygun bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, başka yöntemlere de başvurmanız gerekebilir.