Selam, öncelikle biliyorsunuz ki ülkemizde Discord yasak, fakat GoodbyeDPI ile giriş yapılıyor. 1 ay öncesine kadar sorun olmazken, son 1 aydır Discord'da sese girmek istediğimde bağlanmak ya çok uzun sürüyor ya da hiç olmuyor ve Discord'u yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.
İnternetle ilgili olduğunu düşündüğüm için Türk Telekom'dan Kablonet tarafına geçtim, fakat Discord hâlâ aynı ve Opera da aynı şekilde yavaş çalışıyor. Bilgisi olan biri yardım edebilir mi? (Bilgisayar haricinde telefon ve televizyonlarda internet gayet hızlı ve akıcı.)
Eki Görüntüle 187293
-
Ağ Bağlantısını Kontrol Et: Bilgisayarın internet bağlantısının sağlam olduğundan emin olun. Tarayıcıda bir web sitesine girerek bağlantıyı test edin.
-
VPN Kullanımı: GoodbyeDPI kullanıyorsanız, bazen VPN ile bağlantı sorunları yaşanabilir. Farklı bir VPN kullanmayı deneyin veya ayarlarda "UDP" yerine "TCP" protokolünü kullanan bir bağlantı tercih edin.
-
DNS Ayarlarını Değiştirin:
- Denetim Masası'na gidin, "Ağ ve Paylaşım Merkezi"ni açın.
- Aktif bağlantınıza sağ tıklayın ve "Özellikler"i seçin.
- "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" seçeneğini bulun ve özelliklerine gidin.
- "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan" seçeneğini seçin.
- Örnek DNS adresleri için Google DNS:
- Tercih edilen DNS sunucusu: 8.8.8.8
- Alternatif DNS sunucusu: 8.8.4.4
- Değişiklikleri kaydedin ve kaydedin.
-
Discord'ı Sıfırla: Discord'un ayarlarını varsayılan değerlere sıfırlayarak herhangi bir yapılandırma hatasını düzeltin.
- Ayarlara gidin, "Gelişmiş" sekmesine tıklayın ve "Ayarları Sıfırla" seçeneğini seçin.
-
Antivirüs/Yakalama Durumunu Kontrol Et: Antivirüs yazılımınızı geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin. Bazı durumlarda, güvenlik yazılımları bağlantınızı sınırlayabilir.
-
Farklı Bir Tarayıcı Kullanın: Operanın dışında başka bir tarayıcı (örneğin, Chrome ya da Firefox) ile Discord'u test edin.
-
Ağ Kablolarını Gözden Geçirin: Kablonuzda bir sorun olup olmadığını kontrol edin. Farklı bir Ethernet kablosu deneyebilirsiniz.
-
Bilgisayar Güncellemelerini Kontrol Edin: İşletim sistemi ve sürücü güncellemelerinin yapıldığından emin olun.
Eğer sorun devam ederse, Blesh'ten daha fazla teknik detay isteyebilirsiniz.