Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İlkay Demir

Uzman
Merhaba.

Yaklaşık bir süredir çözemediğim garip bir internet sorunu yaşıyorum. Kullandığım internet sağlayıcısı TurkNet. Oynadığım oyun Rust, arkadaşlarımla sesli iletişim için ise Discord kullanıyorum. Discord'a erişebilmek için de GoodbyeDPI programını kullanıyorum.

Sorun şu şekilde:

• Eğer önce Discord'u açıp arkadaşlarımın bulunduğu ses odasına girersem, ardından Rust'ı açtığımda oyun açılıyor ancak sunucuya bağlanamıyor. Birkaç saniye sonra "disconnected" hatası vererek sunucudan atıyor.

• Eğer tam tersini yapıp önce Rust'ı açarsam, bu kez oyuna ve sunucuya sorunsuz bağlanabiliyorum. Ancak sonrasında Discord'u açmaya çalıştığımda Discord internete bağlanamıyor. Sürekli yükleniyor veya internet yokmuş gibi davranıyor.

• Discord'un bağlanabilmesi için bazen defalarca denemem, hatta modemi kapatıp açmam gerekiyor. Bazen ancak o şekilde düzeliyor.
Yani iki uygulama aynı anda düzgün çalışmıyor. Hangisini önce açarsam diğeri bağlantı sorunu yaşıyor.

Ek bilgiler:
  • İnternet sağlayıcım: TurkNet.
  • Discord için GoodbyeDPI kullanıyorum.
  • Sorun uzun zamandır devam ediyor.
  • Rust dışında internet bağlantısında belirgin bir problem yaşamıyorum.
Bunun sebebi ne olabilir?

TurkNet'de DPI yok zaten GoodbyeDPI kullanmaya da gerek yok sistem ayarlarından DNS değiştirin mümkünse DoH ayarlayın bilmiyorsanız da YogaDNS kurun yeter.

1.1.1.1, alternatife de 1.0.0.1. IPv6 kullanıyorsanız IPv6 kısmına 2606:4700:4700::1111, alternatif kısmına 2606:4700:4700::1001

Öncelikle goodbydpi dosyalarından service remove isimli dosyayı çalıştırdım. Ardından IPv4 bilgilerini girdim ama yine çalışmadı. Ardından IPv6 bilgilerini de girince olağan şekilde çalışmaya başladı. IPv6 test sitelerine baktığımda IPv6 bağlantım olmadığı yazıyordu ama nasıl oldu anlamadım. Sanırım sorunum çözülmüş oldu. Birkaç gün daha deneyeceğim bir değişiklik olursa yine bu konuyu güncellerim. Yardımlarınız için teşekkürler.

Öncelikle goodbydpi dosyalarından service remove isimli dosyayı çalıştırdım. Ardından IPv4 bilgilerini girdim ama yine çalışmadı. Ardından IPv6 bilgilerini de girince olağan şekilde çalışmaya başladı. IPv6 test sitelerine baktığımda IPv6 bağlantım olmadığı yazıyordu ama nasıl oldu anlamadım. Sanırım sorunum çözülmüş oldu. Birkaç gün daha deneyeceğim bir değişiklik olursa yine bu konuyu güncellerim. Yardımlarınız için teşekkürler.
Eğer ne router ne de bilgisayarınızda veya telefonunuzda IPv6 adresi tanımlanmamışsa IPv6'yı kullanamazsınız. Operatör tarafından IPv6 tanımlandığında normalde modem/router ayarları otomatik olarak uzaktan yapılır. Ancak eğer operatörün verdiği bir cihaz kullanmıyorsanız veya root ile erişimini kapattıysanız, muhtemelen operatör sizin cihazınıza erişemediği için IPv6 ayarlarında bir sıkıntı olmuş olabilir.