Discord'a VPN'siz girebiliyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Şahin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 628
  • Etiketler Etiketler
    discord vpn

Şahin

Uzman
Nasıl bir ayar yaptım bilmiyorum ama benim modeme bağlanan herkes VPN'siz Discord'a girebiliyor. Arkadşıma da aynı ayarı yapmak istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum. Bilen varsa söyleyebilir mi?

Kullandığınız internet TürkNet mi?

Evet TurkNet ama Türk Telekom altyapısını kullanıyorum.

TurkNet internet sağlayıcılarında GoodbyeDPI gibi uygulamalara gerek yok. Google DNS kullanarak hiçbir işlem yapmadan girebilirsin. Diğer internet sağlayıcılarında durum aynı değil.

Bu bilgiyi öğrenmem iyi oldu.
Ancak buraya birkaç not düşmek gerek.
Genellikle en iyi performansı Cloudflare ve Adguard DNS verir. Google DNS en azından test ettiğim kadarıyla 33-35 ms veriyorken Cloudflare 21, Adguard 22 ms veriyor.
Ek olarak kullanılan sağlayıcı eğer DNS yasağı uygulamıyorsa bu DNS çözümü işe yaramayacaktır. TürkNet DNS tabanlı bir yasaklama uyguladığından sadece DNS değişerek yasakları aşabilirsiniz. Ancak arkadaşların Türk Telekom, Millenicom vs. (Özellikle Superonline) kullanıyorsa DNS işe yaramaz. Hatta Superonline'ın çok katı bir sansür yaptığı için VPN bile kullanamazsınız.

Şu anda Google DNS kullanıyorum 8.8.8.8 olan ve Discord'a robloxa girebiliyorum çok saçma ve Superonline kullanıyorum.

Şu anda Google DNS kullanıyorum 8.8.8.8 olan ve Discord'a robloxa girebiliyorum çok saçma ve Superonline kullanıyorum.
Superonline nadir de olsa sanırım sansürü uygulamayı unutuyor. Bir kişi daha Superonline altyapısında bu şekilde kullanıyordu. Çoğunlukla ama sorunlu bu konuda.

Bende girebiliyorum. Modem'e falan dokunmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…