Detaylar
Kim cevapladı?Modemde DNS over HTTPS veya DoT açmış olabilir misin?
Nasıl bir ayar yaptığımı hatırlamıyorum ama dediklerinizi araştırıcam.Modemde DNS over HTTPS veya DoT açmış olabilir misin?
Evet türknet ama türk telekom alt yapısını kullanıyorum.
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
Evet TurkNet ama Türk Telekom altyapısını kullanıyorum.
TurkNet internet sağlayıcılarında GoodbyeDPI gibi uygulamalara gerek yok. Google DNS kullanarak hiçbir işlem yapmadan girebilirsin. Diğer internet sağlayıcılarında durum aynı değil.
Bu bilgiyi öğrenmem iyi oldu.TurkNet internet sağlayıcılarında GoodbyeDPI gibi uygulamalara gerek yok. Google DNS kullanarak hiçbir işlem yapmadan girebilirsin. Diğer internet sağlayıcılarında durum aynı değil.
EkmekArasiSSD
Uzman
Ancak buraya birkaç not düşmek gerek.
Genellikle en iyi performansı Cloudflare ve Adguard DNS verir. Google DNS en azından test ettiğim kadarıyla 33-35 ms veriyorken Cloudflare 21, Adguard 22 ms veriyor.
Ek olarak kullanılan sağlayıcı eğer DNS yasağı uygulamıyorsa bu DNS çözümü işe yaramayacaktır. TürkNet DNS tabanlı bir yasaklama uyguladığından sadece DNS değişerek yasakları aşabilirsiniz. Ancak arkadaşların Türk Telekom, Millenicom vs. (Özellikle Superonline) kullanıyorsa DNS işe yaramaz. Hatta Superonline'ın çok katı bir sansür yaptığı için VPN bile kullanamazsınız.
ereayy
Uzman
Ancak buraya birkaç not düşmek gerek.
Genellikle en iyi performansı Cloudflare ve AdGuard DNS verir. Google DNS en azından test ettiğim kadarıyla 33-35 ms veriyorken Cloudflare 21, AdGuard 22 ms veriyor.
Ek olarak kullanılan sağlayıcı eğer DNS yasağı uygulamıyorsa bu DNS çözümü işe yaramayacaktır. TurkNet DNS tabanlı bir yasaklama uyguladığından sadece DNS değişerek yasakları aşabilirsiniz. Ancak arkadaşların Türk Telekom, Millenicom vs. (özellikle Superonline) kullanıyorsa DNS işe yaramaz. Hatta Superonline'ın çok katı bir sansür yaptığı için VPN bile kullanamazsınız.
Şu anda Google DNS kullanıyorum 8.8.8.8 olan ve Discord'a robloxa girebiliyorum çok saçma ve Superonline kullanıyorum.
EkmekArasiSSD
Uzman
Superonline nadir de olsa sanırım sansürü uygulamayı unutuyor. Bir kişi daha Superonline altyapısında bu şekilde kullanıyordu. Çoğunlukla ama sorunlu bu konuda.Şu anda Google DNS kullanıyorum 8.8.8.8 olan ve Discord'a robloxa girebiliyorum çok saçma ve Superonline kullanıyorum.
Yeni konular
-
-
Diğer LEGO Speed Champions Geleceğe Dönüş'ten Zaman Makinesi 936 TL!
- Caner Uncu
-
-
-
6.000 TL bütçeye 27" FHD monitör önerisi
- heart like a grave
-