Disk alanı nasıl genişletilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dazti
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 226
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

Dazti

Becerikli
Merhabalar, dün böldüğüm 40 GB diske Linux kurdum ve Btrfs olarak biçimlendirdim.
O 40 GB'ı genişletmek istiyorum, ne yapmam gerekiyor?

40GB diskin neresinde sonunda mı?
Sağından demek istediyseniz evet diskin boş olan kısımından aldım,100 GB boyutunda boş kısım daha var oranında bir kısmını bu 40 GB'a eklemek istiyorum

Sanırım olmuyor diskin yarısı başka(ext4) formatda olduğu için olmuyor sanırsam Ben hdd son kısmına Ubuntu kurmuşdum o kısım gözükmüyor bile diskpartla baya komut denedim ama olmadı hiçbiri hatda diskpartda diski hem MBR hemde GPT olarak gösteriyodu

Sanırım olmuyor diskin yarısı başka(ext4) formatda olduğu için olmuyor sanırsam Ben hdd son kısmına Ubuntu kurmuşdum o kısım gözükmur bile.
Windows btrfs diski görmüyor,linuxta diski görmesine rağmen içini göstermiyor önceden gösteriyordu.Baştan mı kurmam gerek yani linuxu?

Windows btrfs diski görmüyor,linuxta diski görmesine rağmen içini göstermiyor önceden gösteriyordu.Baştan mı kurmam gerek yani linuxu?
Ai bi komut vermişdi gizli kısımları diskparta gosteriyodu windowsda ben komple formatlayarak yaptım .Belki bi alan ayırıp onuda ext4 formatina getirirseniz belki olur emin degilim. ama diskin bölünmüs kısmına en yakın 2 taraf olması lazım denemek lazım bilen arkadaşlar olur belki

Çözüm yoksa baştan kurucam beklemek istemiyorum o kadar

Çözüm yoksa baştan kuracağım beklemek istemiyorum o kadar

Zamanınız yoksa öyle yapın benimda zamanım yoktu direk uğraşmadım formatla baştan kurdum bu arada Windows falan var mı diskde sorun olsa diskpartla duzeltmek için. Ek olarak diskde önemli verinizin olmadığını sayıyorum. Direk format atip geçin bence.

Çözüm yoksa baştan kuracağım beklemek istemiyorum o kadar.
Live USB ile genişletmeniz gerekir çünkü sistem kullanıyor. Yüklediğiniz dağıtımın ISO'su ile USB'den başlatın. İçindeki disk uygulaması ile genişletin. Hangi dağıtımı kurdunuz?

Live USB ile genişletmeniz gerekir çünkü sistem kullanıyor. Yüklediğiniz dağıtımın ISO'su ile USB'den başlatın. İçindeki disk uygulaması ile genişletin. Hangi dağıtımı kurdunuz?
live usb üzerinden yapacaktım ama nasıl yapılır bilmiyorum,cachyos var dağıtım olarak

disk uygulaması derken uygulama nedir birde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…