Cem Yilmaz

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar laptoptaki isletim sistemi dahil butun verileri bir M.2 SSD'ye klonlamam lazim. Internette bunun ile ilgili adam gibi bir yazilim bulamadim. Sizin bir oneriniz var midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar laptoptaki isletim sistemi dahil butun verileri bir M.2 SSD'ye klonlamam lazim. Internette bunun ile ilgili adam gibi bir yazilim bulamadim. Sizin bir oneriniz var midir?

DISM++ ile de yedekleme yaparsın.
Butun ayarları guncelleme, program kurulum etkinleştirmevs yapıp C'yi farklı kaydet deyip D surucusunde ismini install.wim yapıp sıkıstırmayı da Max olarak seçerek yedeklersin.
YEDEKLEMEYE BASLAMADAN ONCE Defender KAPALI olacak!
Yedek aldıktan sonra bir ISO kalıbını PowerISO ile aç sources klasorundeki install.wim'i sil, yedek aldığın install.wim'i monte et.
ISO olarak yedeklemiş olursun.
Flasha yazdırıp temiz format olarak yuklersin.

Bunu ilk sanalda dene👍

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk klonlama program kullanmadan Windows'un kendi yedekleme özelliği ile de yapılabilir.

Windows yedekleme ile veri kaybolma ihtimali sıfır, zaten eski diski yedekleyip söküyorsunuz disk çalışır vaziyette kalıyor, oluşan sistem görüntüsünü 2. Diske tekrar yazdırıyorsunuz, belli şartları var isterseniz anlatırım, 500 defa yapmışımdır.

@Cem Yilmaz,

Uzun zamandır windowsun kendi uygulaması olan sistem görüntüsü yedeğini kullanıyorum. Tek handikapı seçtiğiniz bölümlerde bulunan dosya boyutu kadar alan istemesi.

Windows yedekleme ile veri kaybolma ihtimali sıfır, zaten eski diski yedekleyip söküyorsunuz disk çalışır vaziyette kalıyor, oluşan sistem görüntüsünü 2. Diske tekrar yazdırıyorsunuz, belli şartları var isterseniz anlatırım, 500 defa yapmışımdır.

@Cem Yilmaz,
Hocam laptobun harddiskini sokmek gibi bir imkanim yok maalesef, sokmeden yapiliyor mu?

Eski diski sökmeyecekseniz neden klonluyorsunuz? Sonuçta klonlama disk değiştirmek için yapılıyor, siz verileri yedekte tutmak için mi klonlayacaksınız? O kısmı anlayamadım.