Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, monitörümü DisplayPort 2.1 ile bağladım ama AMD yazılımında kontrol ettiğimde 40 Gbps 10x4 bağlantı ayarı gözüküyor. Neden acaba ve 80 Gbps'ye nasıl çıkartabilirim lütfen yardımcı olur musunuz?

IMG_20250717_220715.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şu an kablo ve monitör destekliyor görünüyor, biraz araştırma yaptım 7900XTX ekran kartının UHBR20 80Gbps desteklemediği sonucuna vardım.

@PC Uzmanı

Max UHBR 13.5'e erişebiliyormuş, normalde UHBR 10 çalışıyormuş, bu 40Gbps yapıyor zaten.
Şu an kablo ve monitör destekliyor görünüyor, biraz araştırma yaptım 7900XTX ekran kartının UHBR20 80Gbps desteklemediği sonucuna vardım.

@PC Uzmanı

Max UHBR 13.5'e erişebiliyormuş, normalde UHBR 10 çalışıyormuş, bu 40Gbps yapıyor zaten.

Son düzenleme:
Çözüm
7900XTX te dp2.1 desteği yok o yüzden o ekran kartı ile 80gbps kayıpsız görüntü alman mümkün değil.
Ben aynı monitörü kullanıyorum. kendi kablosu dp80 sertifikalı olduğu için bir tek o kablo ile dsc siz kullanabiliyorum.
maalesef o kabloda çok kısa işte. uzunu var silkland markasının 2 metreliği onu da almadım şimdi bulamıyorum piyasada yok gözüküyor.
yani senin sorun kablodan değil ekran kartından dolayı maalesef...