• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü DisplayPort'taki Hertz değeri mi önemli yoksa Hertz başı veri aktarımı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Burakk

Uzman
Başlıkta bahsettiğim konu şu: İnternette DisplayPort sürümüyle ilgili Hertz ve piksel yenileme veri oranı var. DisplayPort'un sürümü (Mesela benimki V1.2) istenilen görüntü çözünürlüklerine göre monitörün desteklediği Hertz'in saniyede Hertz veri aktarım değeri var, daha iyi görüntü alabilmek Hertz değerine mi, Hertz'in aktardığı saniye başı veri aktarımına mı bakmalıyım?

Örneğin:
DisplayPort'un 1.2 sürümünün 1440p çözünürlükteki 165 Hertz'e sahip 16.30Gbit/s mi yoksa aynı DP sürümünün 1080p çözünürlükteki 240 Hertz'e sahip 14.00Gbit/s olanı mı tercih edilmesi görüntü ve hız bakımından mantıklı olur, yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Başlıkta görüntü kalitesi yazmıştınız ama konu içinde hız değerini soruyorsunuz. Sonra bunu garip bir şekilde DisplayPort bant genişliği ile bağdaştırıyorsunuz. Kafanız çok karışmış anladığım kadarıyla, adım adım gidelim:
  • DisplayPort bant genişliği sizi ilgilendirmemeli. Sizin için önemli olan Hz ve çözünürlük.
  • Eğer görüntü kalitesi istiyorsanız yüksek çözünürlük tercih edeceksiniz: 1440p > 1080p
  • Eğer rekabetçi oyun oynuyorsunuz ve size hız lazımsa bu durumda Hz sizin için daha önemi olur: 240 Hz > 165 Hz.
Ben hangisini tercih ederdim? CS2, Valorant vb. oyunları oynamadığım için 1440p 165 Hz.
Başlıkta görüntü kalitesi yazmıştınız ama konu içinde hız değerini soruyorsunuz. Sonra bunu garip bir şekilde DisplayPort bant genişliği ile bağdaştırıyorsunuz. Kafanız çok karışmış anladığım kadarıyla, adım adım gidelim:
  • DisplayPort bant genişliği sizi ilgilendirmemeli. Sizin için önemli olan Hz ve çözünürlük.
  • Eğer görüntü kalitesi istiyorsanız yüksek çözünürlük tercih edeceksiniz: 1440p > 1080p
  • Eğer rekabetçi oyun oynuyorsunuz ve size hız lazımsa bu durumda Hz sizin için daha önemi olur: 240 Hz > 165 Hz.
Ben hangisini tercih ederdim? CS2, Valorant vb. oyunları oynamadığım için 1440p 165 Hz.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…