Krmm

Üstün
İyi Sosyaller herkese.

Yorum yapmadan önce sonuna kadar okursanız sevinirim. 1 dakikanızı almaz zaten.

Hem hikaye tabanlı oyunlar oynayan hem de rekabetçi oyunları try hard oynayan, elo kasan biriyim. 7 ay kadar önce hikaye tabanlı oyunlar için 32 inç 4K OLED monitör aldım. Görsel olarak hikaye oyunlarında şu an yeteri kadar tatmin oluyorum. Lakin maalesef rekabetçi oyunlarda 32 inç monitörün dezavantajlarını yaşıyorum.

Durum böyle olunca haliyle 2. monitör olarak bir tane de rekabetçi oyun monitörü alma kararı verdim. Oynadığım rekabetçi oyunlarda 600 FPS üstünü görebildiğim için haliyle 600 Hertz almayı planladım.

Lakin bazı insanlar bu monitörün parasını hak etmediğini söylediği için biraz moralimi bozdular. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce almaya değer mi benim kullanım senaryoma göre? Fiyatı 50 bin civarı.

Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim.

Segment farkı açılmaya başladıkça zaten daha nadir bir şey için doğal olarak daha fazla para ödersiniz. 600Hz sanırım geçtiğimiz CES'te tanıtıldı. LCD'nin strobingiyle birlikte 480Hz OLED'lerden çok daha net görüntü verebiliyor. Anladığım kadarıyla bütçe probleminiz yok, bu durumunda acaba fiyatını haketmiyor mu gibi düşünmenizde gereksiz çünkü varolanın en iyisini almaya çalışıyorsunuz. Tek göz önünde bulundurmanız gereken şey EU fiyatına göre çok yukarıda kalmış ise o zaman bu farkı ödemek istememek normal.

Şuan sanırım sadece BenQ'nun 600Hz modeli satışta ve 1209 euro kendi sitesinde. Zaten bir önceki 540Hz modelde aynı fiyattan listelenmiş. Asus'da 610Hz bir model duyurmuş ne zaman satışa çıkar bakmadım ama fiyat konusunda daha avantajlı olur mu bilmiyorum. ASUS'unda BenQ'nun DyAC'sine benzer ULMB özelliği var backlight strobing ile çok iyi seviyede netlik sağlayabiliyor.

Mesela şu görüntü, Monitors Unboxed kanalının MSI'ın yeni 500Hz OLED monitörü incelemesinden.

1750505207671.webp

500Hz OLED ile Backlight Strobing(ULMB 2) açık 540Hz LCD TN panele göre netliği bariz daha kötü durumda.

Son düzenleme: