Alınacaksa tavsiye ederim, 10.000 TL altı için 2K olarak güzel tercih.

Benim için herhangi bir eksisi yok açıkçası. Ha tabii ki OLED'in falan yanında geçemez, orası ayrı ancak renk kalitesi kendi fiyat bandına göre gayet iyi bence. Ki zaten göz alıştıktan sonra her LED monitör aynı gibi geliyor bana. Samsung G4'ün normalde siyahlar kötüydü, alıştıktan sonra hiç kötü gibi gelmedi, normaldi. Bunda da çok daha iyi mesela ama alıştığım için "farklı" gelmiyor artık.
Hocam Evnia hakkındaki düşünceniz nedir? Biraz daha yüksek yenileme hızı daha iyi olur. 240 ve üstü düşünüyorum daha çok.

@RapidLemming955, ben bu monitörü almadan önce ona da bakmıştım, değerleri LG'ye göre bir tık daha iyi. Native 240 Hz imiş, OC ile 260 Hz oluyor o.

Şunu söyleyeyim, 200 Hz ile 240 Hz arasında hissedilebilir bir fark yok. Samsung G4 240 Hz idi, 200 Hz'e düşünce fark yaratmadı, aynı. O yüzden 40 Hz farka pek takılma.

Philips de alınabilir bence ama fiyatı bir tık artmıştı en son. Benzer fiyatsa olabilir ama 1.5-2K fark varsa gerek de yok bence.

20 bin lira bir anda yanacak hocam nasıl tolere edilebilir?
Niye bir anda yansın ki? O zaman benim OLED’in çoktan yanması gerekirdi. Senelerdir çok aktif kullanıyorum, parlaklık hep sonda olmasına rağmen hâlâ bir şey yok. Zaten bunların garantisi de var. Artık 3-4 yıl içinde kolay kolay burn-in olmuyor; OLED teknolojisi bayağı gelişti. Bu yüzden bence ucuz bir OLED alıp deneyimlemek mantıklı. İleride teknoloji daha da olgunlaşınca tekrar daha iyi bir OLED’e geçilebilir ya da microLED ekranlar beklenebilir. Ben de daha önce 4K IPS kullanıyordum, açıkçası hiç zevk vermiyordu.

@RapidLemming955, ben bu monitörü almadan önce ona da bakmıştım, değerleri LG'ye göre bir tık daha iyi. Native 240 Hz imiş, OC ile 260 Hz oluyor o.

Şunu söyleyeyim, 200 Hz ile 240 Hz arasında hissedilebilir bir fark yok. Samsung G4 240 Hz idi, 200 Hz'e düşünce fark yaratmadı, aynı. O yüzden 40 Hz farka pek takılma.

Philips de alınabilir bence ama fiyatı bir tık artmıştı en son. Benzer fiyatsa olabilir ama 1.5-2K fark varsa gerek de yok bence.
1000 TL var aralarında. Bu arada aktif olarak 60 Hz kullanıyorum.

1.000 TL var aralarında. Bu arada aktif olarak 60 Hz kullanıyorum.
60 Hz'den 200-240 Hz'e geçince bir daha 60 Hz kullanamayacaksın, o kadar kasıyor gibi geliyor ki 60 Hz. Şu zamana kadar nasıl akıcı diyormuşum anlamadım 😂

Neyse, ikisi de güzel monitör. Dediğim gibi 40 Hz farkı önemseme, fark ettirmiyor o. Gözlerim çok hassas ve ona rağmen fark yok.

Beyaz renk monitöre uygun setup varsa Philips'e yönelebilirsin, yoksa biraz sırıtır.

60 Hz'den 200-240 Hz'e geçince bir daha 60 Hz kullanamayacaksın, o kadar kasıyor gibi geliyor ki 60 Hz. Şu zamana kadar nasıl akıcı diyormuşum anlamadım 😂

Neyse, ikisi de güzel monitör. Dediğim gibi 40 Hz farkı önemseme, fark ettirmiyor o. Gözlerim çok hassas ve ona rağmen fark yok.

Beyaz renk monitöre uygun setup varsa Philips'e yönelebilirsin, yoksa biraz sırıtır.
Benim de abimin sistemi var. Arada onu kullanıyorum. Onun monitörü 165 Hz (G3). Geçişler biraz zor oluyor.

@Caner Uncu ve @Lorien, bu monitör nasıldır? Sürekli görüyorum bu Lenovo'ları çok uygun fiyata yüksek yenileme hızları veriyorlar.

@Lorien

Son düzenleme:
Almayı planlıyordum ancak vazgeçtim.
Parası falan sorun olmasa bile OLED'ler yapısı gereği çok nazlı paneller. Temizlemesi, düzgün kullanması falan cidden diken üstünde tutuyor.