oguzhqann

Çalışkan
Merhaba 17 yaşındayım, geçtiğimiz kasımın ortaları üst dişlerimin hepsini yaptırdım. Dişimi düzenli fırçalarım ve diş ipi kullanırım ancak az önce fark ettim. Ağrı falan olmamasına rağmen şu görüntü beni çok rahatsız ediyor. Büyük azı dişine kanal yapıldı kalan siyahlık olan kısımlara da kompozit dolgu.

En arkadakine ise doktor hiçbir şey yapmadı, gerek yok dedi.

Pazartesi altta kalan dişlerimi yaptırmaya gideceğim ancak bu olağan bir durum mu? Cila yapıp geçecek mi yoksa tekrar mı dolgu yaptıracak?

Şeffaf plak taktıracağım, o yüzden düzgün halletmeye çalışıyorum. En ufak şey bile beni rahatsız ediyor. Doktora gidince sorarsam ne yapar tahmini, çok merak ettiğimden soruyorum. Bilgi sahibi olanlar yazarsa çok memnun olurum.

Dosya Ekleri

• IMG_2778.webp
    IMG_2778.webp
    427,9 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleyen: Moderatör:
Her kararma ya da leke çürük olmuyor. Eğer lekeli ama sağlam bir dişse müdahale edilmemesi tabii ki daha mantıklı. Öte yandan gelişen bir çürük varsa zaten müdahale edilecektir.

Her kararma ya da leke çürük olmuyor. Eğer lekeli ama sağlam bir dişse müdahale edilmemesi tabii ki daha mantıklı. Öte yandan gelişen bir çürük varsa zaten müdahale edilecektir.
Hocam kasımın 20’de yaptırmışım o gün aynı şekilde baktığımda tertemizdi bir adet kanal ve kompozit dolgu yapılıp işlem tamamlanmıştı hiçbir ağrı sızı yok ama şeffaf plak takınca içeride kalır siyahlık daha çok büyür diye korkuyorum pazartesi gidip soracağım dolgu gerektirdiğini sanmıyorum ama hiçbir fikrimde yok internettede çıkmıyor

Hocam kasımın 20’de yaptırmışım o gün aynı şekilde baktığımda tertemizdi bir adet kanal ve kompozit dolgu yapılıp işlem tamamlanmıştı hiçbir ağrı sızı yok ama şeffaf plak takınca içeride kalır siyahlık daha çok büyür diye korkuyorum pazartesi gidip soracağım dolgu gerektirdiğini sanmıyorum ama hiçbir fikrimde yok internettede çıkmıyor
2 ay önce rutin kontrole gidip aynı dişe dolgu yaptırıp geldim. :) Bazen belirtisiz, sinsi sinsi ilerleyebiliyor ama 20 Kasım diyorsunuz, bir ay bile geçmemiş. Bu sürede çürük gelişmemiştir diye düşünüyorum ama tabii ki en doğru kararı doktorunuz verecektir. Bazen ne kadar iyi bakarsanız bakın olmayınca olmuyor. Diş temizliğine çok dikkat eden ve bu konuda çok sorun yaşayan biri olarak söylüyorum.