11454

Uzman
Oyun falan oynamayacağım. SATA SSD'ye kuracağım düzgün bir şey arıyorum. Hyprland ile kullanacağım. Arch ile hiç iyi anılarımız olmadı, şu an nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun falan oynamayacağım. SATA SSD'ye kuracağım düzgün bir şey arıyorum. Hyprland ile kullanacağım. Arch ile hiç iyi anılarımız olmadı, şu an nasıl?
Arch hep ayni fakat siz stabil seviyorsaniz yapacak bir sey yok. Eger kurulumda falan kriz gecirdiyseniz CachyOS, yok genel bir sinirse Fedora, OpenSUSE falan deneyin bence. Bunlar da stabil gelmiyorsa, varin Debian + Sway falan gezin.

Stabil sistem seviyorum. Fedora düşünüyorum ben.
Merhaba. Fedora stabil, kararlı ya da düzgün çalışabilen bir dağıtım değildir. İçi de çok ama çok uygulama ile doludur.

Minimal dağıtım olarak;
Debian (sadece gerekli masaüstü dağıtımları kurulumda seçmeyin, sonra terminalden elle indirin),
Xubuntu Minimal,
Artix Linux,
EndevourOS gibi güzel dağıtımlardır.

Daha önce hiç denemedim ,nereye girsem Fedora öneriliyor. Hyprland ile düzgün uyumlu bi Arch var o da sıkıntılı :D
Hyprland ben onermiyorum hocam zaten, herifler kafalarina gore is eyliyor, gram da stabil degil :D

Fedora guzel bir dagitimdir, program destegi genistir, pek popiler RedHat abilerinin deneme surumumsusudur (Deneme derken, versiyon bug kontrolu denemesi. Windows terimleriyle insider gibi) FAKAT asla ben bunu stabil amacli kullanacagim diyemezsiniz cunku dogasina aykiri dagitimin.

Gunluk icin kafi bir stabilitesi vardir, Arch kadar oeh degil.

OpenSUSE ise daha cici olani fakat bazen paket eksiklikleri olabiliyor repolarinda, o sinir ediyor.

Hyprland ben onermiyorum hocam zaten, herifler kafalarina gore is eyliyor, gram da stabil degil :D

Fedora guzel bir dagitimdir, program destegi genistir, pek popiler RedHat abilerinin deneme surumumsusudur (Deneme derken, versiyon bug kontrolu denemesi. Windows terimleriyle insider gibi) FAKAT asla ben bunu stabil amacli kullanacagim diyemezsiniz cunku dogasina aykiri dagitimin.

Gunluk icin kafi bir stabilitesi vardir, Arch kadar oeh degil.

OpenSUSE ise daha cici olani fakat bazen paket eksiklikleri olabiliyor repolarinda, o sinir ediyor.
Hocam amacım güzel bir kombin yapmak ve masaüstüne önem veriyorum. Arch kurmak da içimden gelmiyor :D Gnome sevmiyorum mesela. O kadar geniş bir dünya var ama ben karar veremiyorum sürekli.

Merhaba. Fedora stabil, kararlı ya da düzgün çalışabilen bir dağıtım değildir. İçi de çok ama çok uygulama ile doludur.

Minimal dağıtım olarak;
Debian (sadece gerekli masaüstü dağıtımları kurulumda seçmeyin, sonra terminalden elle indirin),
Xubuntu Minimal,
Artix Linux,
EndevourOS gibi güzel dağıtımlardır.
Program dolulugu aslinda benim kolayima geliyor fakat temiz olacak derdine girismiyorsa kullanici pek de mevzu degil sanki hocam ya.
Hocam amacım güzel bir kombin yapmak ve masaüstüne önem veriyorum. Arch kurmak da içimden gelmiyor :D Gnome sevmiyorum mesela. O kadar geniş bir dünya var ama ben karar veremiyorum sürekli.
Desktop bloattir hocam, Debian kurun, ustune Sway giydirin :D

Saka bir yana soyle bir proje var ama ne eyliyorlar icerde en ufak bir fikrim yok.