Kesinlikle saçma bir uygulama. Çoğu öğrenmek istemeyebilir. Recep abinin dediği gibi çocuklara soyut kavramlar öğretmek erken yaşta, hele ki daha anaokulu yaşındayken çocuk için tam yıkım olur. Bana da 4 yaşındayken Kuran öğretildi. Gerçi o zamanlar kendi isteğimle öğrenmiştim ama yeni nesil bizden daha farklı olduğu için onların beynine ve zihnine çok büyük zararlar verecektir.
Altına imzamı atacağım bir tespit olmuş. Ben de oğluma, kendisi anlayacak yaşa gelene kadar hiçbir dayatmada bulunmayacağım. Düşünceleri ve fikirleri ile neye inanmak istiyorsa ona inanacak.
Namazinda niyazinda kendi capinda bir muslumanim, ne kuran kurslarini ne de bu sekil kitao bir sey gibi hareketleri asla savunmuyorum. Merak ettigini soyler kendi acimla aciklarim ama dayatma sacmalik.
Cocuguma din gostermeyecegim diyemem, en azindan gorgu olarak gorsun fakat zorla namaz kildirmak ya da beynini anlayamayacagi seylerle parcalamak gercekten garip bir davranis bicimi.
Bende doğdum doğalı İslam içinde doğdum. Daha küçükken idrak edemedigim şeyleri anlattı ailem. Şu anda dinden uzağım yani demem o ki belli bir yaşa kadar anlatılmamali. İstese de anlamayacak çünkü.
4-6 cidden ergenliğe kadar İslam'da sorumluluk sahibi değil eğer gerçekten çocuk bunu istiyorsa ailesi anlatır ama bu yaşlarda temel temel insani değerler ve hayat eğitimi verilmeli.
Çocuğa sorarsın, anlatırsın o yaşta ki bir çocuğa böyle böyle okumak istiyor musun diye, eğer ki hayır derse veya yanından giderse zorla bir şey yaptıramazsın.
Kimse islam dinini tam anlayamamış hele ki diyanet hiç anlayamamış.
İslamda zorlama yoktur. Şu anlamda zorlama yoktur; eğer ki müslüman değil isen öyle bir zorunluluk yok senin hür iradene kalmış. Tercih senin. Ama eğer ki İslama girdikten sonra dediklerini yapmazsan doğal olarak karşılığı var.
Bunu zaten bilenler vardır da çoğu kişi yanlış düşünüyor bana kalırsa. Ama adı üstünde Özgür Fikir.
Fakat her şeyi geçtim, çocuk ergenliğe kadar hiçbir şeyden sorumlu değil islama göre. Zorla bir şey yaptırmak olmaz.