OnePC

Uzman
Merhaba. Karaciğer yağlanması sebebiyle ve fiziğimin daha iyi olması sebebiyle 1 hafta önce diyete başlamıştım. 180 boyunda 107.5 kiloya sahip birisiydim normalde. 1 hafta aşırıya kaçmayarak diyet yaptım. Günlük ortalama 1820 kalori aldım. Ortalama günlük %47 karbonhidrat, %34 yağ ve %19 protein aldım. 1 haftanın sonunda tartıldığımda 98 kilo olduğumu gördüm.

Duyduğuma göre ilk hafta vücuttan ödem ve su attığım için fazla kilo vermem normalmiş. Sonraki haftalarda her hafta 1-2 kilo verebilirmişim. Ama bunun ne kadar doğru olup olmadığını bilmiyorum. Size de danışmak istedim.

Tahmini olarak kaç kilodan sonra göbeğim ve yan taraflar düzleşir, bacaklarım incelir ve yüzüm kemikleşir?

Merhaba. Karaciğer yağlanması sebebiyle ve fiziğimin daha iyi olması sebebiyle 1 hafta önce diyete başlamıştım. 180 boyunda 107.5 kiloya sahip birisiydim normalde. 1 hafta aşırıya kaçmayarak diyet yaptım. Günlük ortalama 1820 kalori aldım. Ortalama günlük %47 karbonhidrat, %34 yağ ve %19 protein aldım. 1 haftanın sonunda tartıldığımda 98 kilo olduğumu gördüm.

Duyduğuma göre ilk hafta vücuttan ödem ve su attığım için fazla kilo vermem normalmiş. Sonraki haftalarda her hafta 1-2 kilo verebilirmişim. Ama bunun ne kadar doğru olup olmadığını bilmiyorum. Size de danışmak istedim.

Tahmini olarak kaç kilodan sonra göbeğim ve yan taraflar düzleşir, bacaklarım incelir ve yüzüm kemikleşir?
Normal, 10 kilo 1 hafta için yüksek ama en en ilk dönemde vücut ödem attığı için ve yumuşak yağları katur kutur yaktığı için normal. Terlemek de aşırı fark attırıyor, yatıp uyuyarak yaktığın ter ile koşarken yaktığın ter vücut ağırlığına 1 haftalık sürede fazla fark atıyor.

Sonrasında 1 1.5 kiloya düşer, ayda zaten komple yağdan 3 kilo versen kaçamaklı maçamaklı 1 seneye taş gibi vücut çıkartırsın. 107 kilosun, 180 boyun var.

Normal, 10 kilo 1 hafta için yüksek ama en en ilk dönemde vücut ödem attığı için ve yumuşak yağları katur kutur yaktığı için normal. Terlemek de aşırı fark attırıyor, yatıp uyuyarak yaktığın ter ile koşarken yaktığın ter vücut ağırlığına 1 haftalık sürede fazla fark atıyor.

Sonrasında 1 1.5 kiloya düşer, ayda zaten komple yağdan 3 kilo versen kaçamaklı maçamaklı 1 seneye taş gibi vücut çıkartırsın. 107 kilosun, 180 boyun var.

Çok teşekkür ederim. Şu an 98 kiloyum. YKS'ye kadar kilo verip sonrasında spora başmayı düşünüyorum.

Selamlar, nasıl bir diyet izlemiştiniz? Bir listesi var mı, ona göre yorum yapalım.
Haftaiçi kahvaltıda 7 yemek kaşığı tam tahıllı mısır gevreği ile ona yetecek kadar süt kullandım. (önceden light süt kullanıyordum fakat su gibi olduğu için bugünden itibaren yarım yağlı süt kullanmaya başladım. Yanına da her zaman 2 tane haşlanmış yumurta yiyorum.

Haftasonu kahvaltıda da 2 tane haşlanmış yumurta, 2 dilim süzme peynir, 2 veya 3 çeri domates, 1 salatalık, 3-4 tane de siyah zeytin yanına da şekersiz çay veya süt ve 1 dilim kepekli ekmek.

Öğlen yemeklerinde Et veya Tavuk yemeğinden 1 porsiyon. Genellikle ben fırında yağsız veya çok az yağlı Et/Tavuk yemekleri yaptırıyorum. İçinde doğranmış patatesler, biberler ve havuçta oluyor.

Onun yanına da 1 kase pilav. (Burgur veya Basmati Pirinç) 1 kase salata da yiyorum. Mutlaka 1 kase ev yoğurdu da yiyorum ve 1 dilim kepekli ekmek.

Akşama da aynı yemekten kaldıysa 1 tabak ondan yiyorum. Pilav yemiyorum akşamları. Yemekten kalmadıysa da 1 kase çorba ve yanına 1 dilim kepekli ekmek.

Her akşam mutlaka şekersiz çay içiyorum ve 1 avuç çiğ kuruyemiş yiyorum.

Günde aldığım kepekli ekmek dilimini 2’yi asla geçmiyorum.

Günde 2-2.5 litre su içiyorum.

Fatsecret uygulamasından da yediklerimi yazıp aldığım değerleri hesaplıyorum hergün.

Hafta içi kahvaltıda 7 yemek kaşığı tam tahıllı mısır gevreği ile ona yetecek kadar süt kullandım. (önceden light süt kullanıyordum fakat su gibi olduğu için bugünden itibaren yarım yağlı süt kullanmaya başladım. Yanına da her zaman 2 tane haşlanmış yumurta yiyorum.

Hafta sonu kahvaltıda da 2 tane haşlanmış yumurta, 2 dilim süzme peynir, 2 veya 3 çeri domates, 1 salatalık, 3-4 tane de siyah zeytin yanına da şekersiz çay veya süt ve 1 dilim kepekli ekmek.

Öğlen yemeklerinde Et veya Tavuk yemeğinden 1 porsiyon. Genellikle ben fırında yağsız veya çok az yağlı Et/Tavuk yemekleri yaptırıyorum. İçinde doğranmış patatesler, biberler ve havuçta oluyor.

Onun yanına da 1 kase pilav. (Burgur veya Basmati Pirinç) 1 kase salata da yiyorum. Mutlaka 1 kase ev yoğurdu da yiyorum ve 1 dilim kepekli ekmek.

Akşama da aynı yemekten kaldıysa 1 tabak ondan yiyorum. Pilav yemiyorum akşamları. Yemekten kalmadıysa da 1 kase çorba ve yanına 1 dilim kepekli ekmek.

Her akşam mutlaka şekersiz çay içiyorum ve 1 avuç çiğ kuru yemiş yiyorum.

Günde aldığım kepekli ekmek dilimini 2'yi asla geçmiyorum.

Günde 2-2.5 litre su içiyorum.

FatSecret uygulamasından da yediklerimi yazıp aldığım değerleri hesaplıyorum her gün.

Kepekli ekmek yerine tam buğday ekmeği tercih etmeyi tavsiye ediyorlar. Kepek ekmeği kan şekerini yükseltip düşürüyormuş bu da daha az tokluk hissi veriyormuş. En stabil olan tam buğday ekmeğiymiş. Tadı da daha güzel bence kepekten.