Omerta Silenzio

Başarılı
Makaleler
18
Yer
Aokigahara
Ömrümde ilk defa kilo vermek için devlet hastanesinin diyetisyen bölümüne gittim. Alkol içmekten 7 aylık hamile kadın göbeğine döndüğüm için, maksat bir liste alayım, yaza kadar ufaktan toparlanayım diyordum.

Sıram geldi, odaya girdim. Beklentim de yüksekti açıkçası, fakat masada oturan hanımefendiyi görünce bir duraksadım. Hayatı sorguladım. Yalan olmasın, kadın benden en az 20-30 kilo daha fazlaydı. Beyaz önlük giymiş ama önlük üzerine zor oturmuş. Özellikle göbek hizasındaki düğme resmen can çekişiyordu. Hani düğme kopsa fırlayıp bana gelse şehit düşeceğim resmen, o derece gergin duruyordu.

Neyse, oturdum. Bana "Şikayetiniz ne?" diye sordu. Kilo vermek istediğimi falan fistan söyledim. Bana klasik bir liste hazırladı. Kibrit kutusu kadar peynirler, yağsız sebzeler falan.

Sonra dönüp "Beyaz ekmeği, hamur işini ve şekeri tamamen keseceksin" dedi. İyice şok oldum. Bunu söylerken kadının gıdısına bakmamak için kendimi zor tuttum. İnsan ister istemez sorguluyor babacım madem bu liste bu kadar işe yarıyor, bu işin uzmanı neden böyle? Kelin ilacı olsa başına sürer misali.

Bir de odada hafif bir poğaça kokusu vardı muhtemelen çekmecede falan bir şeyler vardı.

Açıkçası o görüntüden sonra bütün motivasyonum gitti. Listeyi aldım, "Teşekkür ederim" deyip çıktım. Hastane çıkışında da gidip rakı balık yaptım. Çünkü listeyi yazan kişi bile listeye uymuyorsa benim uymam biraz zor.

Sizce bu durum normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Düğme fırlayıp bana gelse şehit olacağım.:))) Hocam Hedef mükemmel olmak değil Programa uymak.Deneyin birkaç ay faydası olur illaki.

Seni ne mutlu ediyorsa onu yap, diyetisyen sana tavsiye veriyor olabilir fakat verdiği tavsiyelere kendi uymak zorunda değil. Belki poğaça yemeyi seviyor, belki bir hastalığı var. Sen rakı balık yapmayı seviyorsan rakı balık yapmaya devam et. Belki ömründen gidecek birkaç yıla veya ömrünü daha kaliteli bir vücutla geçirmeye değer mi bunu tart ve bunun sonucuna göre kararını ver.

Lise döneminde bir kere benim de başıma böyle bir şey gelmişti. 95 kiloyu gördüğüm dönemde gittik diyetisyene kadın ''bir avuç bağdem, kibrit kutusu kadar peynir, bir elma..'' falan filan diye saçma sapan bir liste verdi. Senin karşındaki insan şekere düşkün ki bu hale gelmiş zaten. İnsan biraz tutarlı davranır. Teşekkür edip çıktık. Sonra ne zaman kendim gerçekten kilo vermeyi istedim öyle bir senede 20 kilo vermiştim. Üniversiteye gideceğim dönemin yazında başlamıştım diye hatırlıyorum. Yani ezbere bir liste verip kişiyi göndermek kadar saçma bir şey yok. Dediğine katılıyorum.