İyi Sosyal'ler. Birkaç aya askere gideceğim. Diz kıkırdaklarımda yaşıma göre aşırı yıpranma olduğu için ağır iş yapamam sıkıntı çekiyorum.

Bunun için askerlikte ne yapmalıyım? Herhangi bir hastaneden rapor mu almam gerekiyor? Yoksa askerlikte mi halledilecek?

Çürük bile alabilirsiniz duruma bağlı. Düztabanlık gibi durumlarda direkt çürük veriliyor çünkü.

Düztabanlık yok bende. Ancak dediğim gibi kıkırdak zedelenmesi var ve geçici değil. Benim tek istediğim rapor vermeleri ve o raporla ağır iş yapmamam askerlikte.

İki dizimde de 3. derece kıkırdak erimesi var, yarın askerlik için sağlık raporu almaya gideceğim bakalım ne olacak.

Cuma gittiğimde doktor engel mi diye sordu ama bilemiyorum. Herhangi bir şey bulamadım bu konu ile alaklı.

Büyük ihtimal çürük vermezler.

Benim tek istediğim rapor vermeleri ve o raporla ağır iş yapmamam askerlikte.
Onun için ortopediye gidip mr çektirmek gerek. Başka türlü kanıtlayamazsın.

Örnek olarak benim sol ve sağ diz için çektirdiğim mr görüntü raporlarında aşağıdaki ibare belirtiliyor. Bu da 2/3 derece kıkırdak erimesi olduğunu gösteriyor.

Retropatellar kartilajda grade2 kondromalazi patella ile uyumlu görünüm izlenmiştir.
Retropatellar kartilajda grade 2-3 kondromalazi patella ile uyumlu görünüm izlenmiştir.

Son düzenleme:
İki dizimde de 3. derece kıkırdak erimesi var, yarın askerlik için sağlık raporu almaya gideceğim bakalım ne olacak.

Cuma gittiğimde doktor engel mi diye sordu ama bilemiyorum. Herhangi bir şey bulamadım bu konu ile alaklı.

Büyük ihtimal çürük vermezler.

Onun için ortopediye gidip mr çektirmek gerek. Başka türlü kanıtlayamazsın.

MR çekildi ve raporum var. Siz MR çektirdiniz mi?

Yoklamayı yaptırdıktan sonra mı gidiliyor sağlık raporu almaya?

MR çekildi ve raporum var. Siz MR çektirdiniz mi?
Örnek olarak benim sol ve sağ diz için çektirdiğim mr görüntü raporlarında aşağıdaki ibare belirtiliyor. Bu da 2/3 derece kıkırdak erimesi olduğunu gösteriyor.

Retropatellar kartilajda grade2 kondromalazi patella ile uyumlu görünüm izlenmiştir.
Retropatellar kartilajda grade 2-3 kondromalazi patella ile uyumlu görünüm izlenmiştir.
Çektirdim maalesef.

Yoklamayı yaptırdıktan sonra mı gidiliyor sağlık raporu almaya?

Yoklama başvurusu yapıyorsun, ardından aile hekimine randevu alıp gidiyorsun.

Benim aile hekimim randevu istedi ama seninki belki istemez.

Çektirdim maalesef.

Yoklama başvurusu yapıyorsun, ardından aile hekimine randevu alıp gidiyorsun.

Benim aile hekimim randevu istedi ama seninki belki istemez.

Bende de "Patellar ve troklear kartilaj yüzeylerde konsromalazi evre 1 ile uyumlu kalınlık artışı izlenmiştir" yazıyor iki dizim için de.

Sizde var demedim zaten. İşlev yüzdesine bağlı olarak verilebilir.

Sendeki evre 1 kıkırdak hasarı, tedavisi olabilecek bir durum. Ağır iş yapma diye rapor çıkartabilirler ancak çürük raporu gibi bir şeyin çıkacağını pek düşünmüyorum.

Yarın göreceğiz ne olacak ama olur da çürük çıkarsa sevineceğim 280k cepte kalmış olacak ve istediğim yere girebileceğim, çıkmazsa da 280k dürtmüş olacak beni.

Benim dizleri görünce doktor 2 tane reçetesiz özel iğne yazdı 5400₺ nakit ödettirdiği yetmezmiş gibi dizlerin içine sağladı iğneleri. İlk başta ağrı, sızı ve acılara çözüm olsa da üzerinden aşağı yukarı 5 ay geçti ve tüm acılar geri geldi. Diz üstü çökünce dizlerim yerinden kopacak gibi oluyor ama askerliğe çürük raporu verdirtir mi sanmıyorum.

Sendeki evre 1 kıkırdak hasarı, tedavisi olabilecek bir durum. Ağır iş yapma diye rapor çıkartabilirler ancak çürük raporu gibi bir şeyin çıkacağını pek düşünmüyorum.

Yarın göreceğiz ne olacak ama olur da çürük çıkarsa sevineceğim 280k cepte kalmış olacak ve istediğim yere girebileceğim, çıkmazsa da 280k dürtmüş olacak beni.

Benim dizleri görünce doktor 2 tane reçetesiz özel iğne yazdı 5400₺ nakit ödettirdiği yetmezmiş gibi dizlerin içine sağladı iğneleri. İlk başta ağrı, sızı ve acılara çözüm olsa da üzerinden aşağı yukarı 5 ay geçti ve tüm acılar geri geldi. Diz üstü çökünce dizlerim yerinden kopacak gibi oluyor ama askerliğe çürük raporu verdirtir mi sanmıyorum.

Ben dediğim gibi çürük raporu istemiyorum. Sadece ağır iş yapmayayım yeterli çünkü eğilip kalkamıyorum bile. Ve bunu 2 yıldır çekiyorum hep ertelediğim için maalesef.

Umarım sana çürük raporu çıkar senin durumun benden çok daha kötü.