Neo

Başarılı
Herkese merhaba. Eski dizüstü bilgisayarıma yeni batarya almayı düşünüyordum fakat içindeki pilleri daha yüksek mAh değerli pillerle değiştirip kapasitesini artırmak fikri daha mantıklı geldi. Ama böyle bir şeyi daha önce denemedim. Bataryanın içine baktığımda 6 adet pil olduğunu gördüm. Bu pilleri daha yüksek kapasiteli olanlarla değiştirmek mümkün mü? Batarya kapasitesi 4400 mAh ve 11.1V. Nasıl bir yol izlemeliyim?
IMG_20250929_002739.webp

Aynısından alın böyle şeylere girmeyin elinizde patlama ihtimali yüksek.

Haklısınız hocam normalde ben de riske girmem ama Antakya'da yaşıyorum deprem sonrası hala altyapımız oturmadı uzun süreli elektrik kesintileri oluyor yapmışken kapasitesini de arttırayım daha uzun süre kullanayım diye düşündüm.

Voltaj aynı olursa mAh çok da ciddi sorun yaratmaz PCni yakma gibi bir şey de olmaz zaten bataryaların içinde bms olduğunuzda var sayarsak ama ymyinede çok uğrasa değmez sana söyleyim

Voltaj aynı olursa mAh çok da ciddi sorun yaratmaz PCni yakma gibi bir şey de olmaz zaten bataryaların içinde bms olduğunuzda var sayarsak ama ymyinede çok uğrasa değmez sana söyleyim
Pilleri ben montajlayamayacağım çünkü punto lehim makinem yok. Elektrikçiye montajlatırım. Bu içindeki bms'ye reset atmak gerekiyor mu yoksa sadece pilleri aynı şekilde montajlatıp başka bir şey yapmayayım mi?

Elinizde bulunan batarya 3S2P yani 3 adet seri 2 adet paralel olarak bağlanmış 3,7 V dersek topalmda 3 seri olunca 11,1 V oluyor. 2 paralel olarak 4400 mAh kapasite var ise bir pil için kapasite 2200mAh. Aspilsan, Orion gibi kaliteli piller alıp kapasiteyi arttırabilirsiniz. Örnek olarak 3500 mAh kapasiteli pillerden alırsanız 2 paralel bağlantıda 7000 mAh kapasiteniz olur.