Dizüstü bilgisayarımın fanı bilgisayar ağır yükteyken hızlı çalışmıyor

tjrr

Yetkin
Yer
Ankara
Merhaba,

Başlıkta da belirttiğim üzere, dizüstünün fanı nedense, işlemci ve GPU ısınınca hızlı çalışmaya başlamıyor. Windows 10'den 11'a geçtikten sonra, fan yavaşlamaksızın hızlı çalışıyordu. Şimdi hatırlamadığım bir ayarla, şu anki normal çalışma hızına düşürebilmiştim fanı ama o ayarı nereden ve nasıl yaptığımı da hatırlamıyorum. Fan bilgisayarın sıcaklığına tepki vermiyor.

Sizce bunu nasıl çözebilirim? Fanı kontrol edip kendim hızlandırabileceğim bir yazılım vesaire var mıdır?

Şimdiden gelebilecek cevaplar için teşekkür ederim...

Hocam BIOS fanlar her zaman açığı açın olmazsa.

BIOS -> Configuration -> fan always on [Enabled]

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben bile yeni seri oyuncu laptopunda boşta 40-50 derece arasında geziyorum. Cihazın ayarlarıyla fazla oynamayıp rutin bakımını yapsanız bence sorun olmaz, sonuçta 6 yıllık bir bilgisayardan bahsediyoruz. Daha bugün 9 yıllık cihaza GTA 5 kurdum sıkıntı çıkmadı.

Windows 11'a yükselttikten sonra, hiçbir program vesaire açık değilken fan son sürat çalışıyordu. Ancak ve doğal olarak bilgisayar kapandıktan sonra susuyordu. Yeniden başlattığımda falan hep aynıydı. Ben de, şimdi yerini hatırlayamadığım bir yerden, fanı normal seviyede çalıştıracak bir ayar yapmıştım ve o tarihten bu zamana kadar hiç yüksek fan sesi duymadım. Sadece BIOS güncellemelerinde yüksek hızda çalışıyor; onun dışında hep sessiz.

Ofiste vakit bulursam bir iki oynarım diye bahsettiğim oyunu yüklemiştim. Sessiz de çalışsa, çalışan şeyi kurcalamamak gerek belki de. İşi şansa bırakmayıp oyun bilgisayarıma yükleyeceğim oyunu.

BIOS'u verdiğiniz link üzerinden güncelledim. HP Support Assistant yeni bir güncelleme çıktığında mutlaka uyarırdı; bu sefer yapmadı. Bayağı bir oluyor BIOS'u güncellemeyeli. Bunun için ayrıca teşekkür ederim hocam.

BIOS güncellenirken fan sesi yine en yüksek seviyedeydi fakat güncellemeden sonra, yine dut yemiş bülbüle döndü bilgisayar. Gerçi, henüz yüksek kullanım gerektiren bir oyun, uygulama vesaire açmadım. Duruma göre buradan gelişmeleri yazarım. İyi geceler ve esenlikler dilerim...

Edit: Bu arada, mesajınızdaki link, Windows 10 içinmiş ama ben 11 kullanmama rağmen, güncellenirken ve sonrasında bir sıkıntı yaratmadı. İlerisi için bir sorun teşkil eder mi sizce?

Edit: Bu arada, mesajınızdaki link, Windows 10 içinmiş ama ben 11 kullanmama rağmen, güncellenirken ve sonrasında bir sıkıntı yaratmadı. İlerisi için bir sorun teşkil eder mi sizce?
Hayır. Windows 10 ile 11 zaten altayapı olarak benzer işletim sistemleri.

Hayır. Windows 10 ile 11 zaten altayapı olarak benzer işletim sistemleri.
Hocam, bilgisayar bana mısın, demiyor. Fan yine sabit çalışıyor, herhangi bir yük altında bile. Yine de teşekkür eder; iyi geceler ve esenlikler dilerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…