Cpt Price

Yetkin
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 aydır Python öğreniyorum. Hedefim Django öğrenip Back-End devoloper olmaktı ama biraz araştırma yaptım, Türkiye'de Back-End tarafında Django çok tercih edilmiyormuş.

İş ilanları da zaten çok az. Sizlere sorum: Django öğrenmeyi bırakıp daha çok iş imkanı olan .NET gibi alanlara yönelmeli miyim? Bilenler cevaplarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 aydır Python öğreniyorum. Hedefim Django öğrenip Back-End devoloper olmaktı ama biraz araştırma yaptım, Türkiye'de Back-End tarafında Django çok tercih edilmiyormuş.

İş ilanları da zaten çok az. Sizlere sorum: Django öğrenmeyi bırakıp daha çok iş imkanı olan .NET gibi alanlara yönelmeli miyim? Bilenler cevaplarsa sevinirim.

Türkiye'de kalacaksan .Net'e yönelmek daha mantıklı ama senin yerinde olsam bir yandan Django öğrenmeye çalışıp yurt dışı imkanı kovalardım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olaya Türkiye değil global olarak bakmalısın. Benim tavsiyem NodeJS <> Express olur.

.NET, Java gibi endüstriyel programlama ortamlarıyla çalışırsan atıyorum banka gibi yerlerde yüzlerce kişiyle birlikte işçi gibi çalışırsın. Kendi başına bir şeyler üretmen zor olur. Django da yine iyi ama ben JavaScript öneririm.

İş ilanı olarak bakmamak lazım, öğrendikçe geliştikçe kendi imkanlarını yaratacaksın. Kütüphane ve framework bakımından, genişletme bakımından en zengin ekosistem yine JavaScript.

Türkiye'de html css javascript bil yeter. zaten bunun yanına birde .net veya php yaptınmı heryerde iş bulursun, django- next bunlar server taraflı javascrip'te kodlar biraz ortalıktadır.