Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Great Eagle

Yetkin
Arkadaşlar @Recep Baltaş abinin gösterdiği gibi DLSS4'ü aktifleştirmek istiyorum fakat bazı oyunlarda sadece Super Resolution vs. açıkken diğer oyunlarda açık olmuyor. Bazılarında ise hiçbirini açamıyorum. Oyundan oyuna değişiyor mu bu? Yoksa benim NVIDIA App'im de mi bir sorun var? DDU ile kaldırıp tekrar kurdum fakat değişiklik yok.

RTX 4060 ekran kartı kullanıyorum.

Çözüm
Seçtiğin oyunda, NvidiaApp'in içindeki bu kısımda desteklenmiyor yazıyorsa, o oyunda açamazsın. DLSS destekleyen diğer oyunlarda açabilirsin.
1739121481216.webp

Eğer istisnasız her oyunda desteklenmiyor yazıyorsa, sürücünü DDU ile silip temiz kurulum ile yeniden kur.
Seçtiğin oyunda, NvidiaApp'in içindeki bu kısımda desteklenmiyor yazıyorsa, o oyunda açamazsın. DLSS destekleyen diğer oyunlarda açabilirsin.
1739121481216.webp

Eğer istisnasız her oyunda desteklenmiyor yazıyorsa, sürücünü DDU ile silip temiz kurulum ile yeniden kur.

Çözüm
RTX 4060'ta DLSS 4 var mı ya? Ben 5000 serisine özel biliyordum onu.
DLSS 4, birçok parçadan oluşan bir yapı. 4000 serisi sadece muli frame generation özelliğini destelemiyor. Kalan tüm DLSS 4 parçalarını destekliyor.

Yani 4000 serisinin desteklediği özellikler;
DLSS 4 - FG,
DLSS 4 - Raytracing Remix,
DLSS 4 - DLAA,
DLSS 4 - Super Resolution.

2000/3000 serisi de bunları destekliyor;
DLSS 4 - Raytracing Remix,
DLSS 4 - DLAA,
DLSS 4 - Super Resolution.