Merhaba arkadaşlar, PC'mde bir sorun üzerine DDU ile driver silme yaptım, NVIDIA App ayarı da yaptım fakat BF6'da DLSS 160-170 FPS yerine sadece FPS yazıp 100'ü geçmiyor. Ayarlarda DLSS açık olmasına rağmen niye böyle, yardım eder misiniz? (Görsel alıntı) FG yerine bende FPS yazıyor, DLSS olması lazım.

IMG_5306.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
BF6 nın kendi içinde ayarlarda fps göstergesi var onu aktif et. En doğru sonucu o verir mesela bende nvidia app fps göstergesi 0 fps gösteriyor bf6 da. Doğru sonuç vermeyebilir yani oyun içindeki göstergeyi aç oradan kontrol et.

BF6'nın kendi içinde ayarlarda FPS göstergesi var onu aktif et. En doğru sonucu o verir mesela bende NVIDIA App FPS göstergesi 0 FPS gösteriyor BF6 da. Doğru sonuç vermeyebilir yani oyun içindeki göstergeyi aç oradan kontrol et.

Oyun içinde FPS 90 oluyor ayarlardan DLSS kapatınca sonra açınca 130 ama 1 ay öncesine kadar 180 alıyordum DLSS yazısıyla beraber ve aşırı fazla drop giriyor.

Sorun büyük ihtimalle BF6’dan kaynaklanıyor. Ben de kendi bilgisayarımda zaman zaman ekranın bazı bölgelerinde bulanıklaşma yaşıyorum. Çözüm olarak DLSS ayarını ‘Balanced’ moduna alıyorum, genelde düzeliyor. Eğer tekrar bozulursa bu sefer ‘Quality’ moduna geçiriyorum ve sorun ortadan kalkıyor. Aynı problemi yaşayanlar DLSS ayarlarıyla oynamayı deneyebilir.

Sorun büyük ihtimalle BF6'dan kaynaklanıyor. Ben de kendi bilgisayarımda zaman zaman ekranın bazı bölgelerinde bulanıklaşma yaşıyorum. Çözüm olarak DLSS ayarını ‘balanced' moduna alıyorum, genelde düzeliyor. Eğer tekrar bozulursa bu sefer ‘quality' moduna geçiriyorum ve sorun ortadan kalkıyor. Aynı problemi yaşayanlar DLSS ayarlarıyla oynamayı deneyebilir.

Şimdi GTA 5 deneyeceğim bakayim FPS'im farklı mı bakaağım.

Oyun ici FPS gostergesini atip bize iletmeniz lazim. O gostergede CPU limitli mi yoksa GPU limitli mi oldugunuzu bu sekilde anlayabiliyorsunuz.

Dogru analiz edilebilmesi icin gostergeyi FG kapaliyken atin. Bunun disinda BF6'da DLSS acikken yesillikler pek hos hal almiyor, mumkunse DLAA veya TAA ile native cozunurlukte oynamanizi oneririm.

Oyun ici FPS gostergesini atip bize iletmeniz lazim. O gostergede CPU limitli mi yoksa GPU limitli mi oldugunuzu bu sekilde anlayabiliyorsunuz.

Dogru analiz edilebilmesi icin gostergeyi Frame Generation kapaliyken atin. Bunun disinda BF6'da DLSS acikken yesillikler pek hos hal almiyor, mumkunse DLAA veya TAA ile native cozunurlukte oynamanizi oneririm.

DLSS açıkken DLAA kısmıyla oynayamıyorum zaten DLAA yazıyor o göstergede eskiden DLSS 180 FPS 170 FPS oluyordu şimdi ise sadece FPS ve droplar.

Dogru analiz edilebilmesi icin gostergeyi Frame Generation kapaliyken atin. Bunun disinda BF6'da DLSS acikken yesillikler pek hos hal almiyor, mumkunse DLAA veya TAA ile native cozunurlukte oynamanizi oneririm.

1773674636122.webp

Şu şekilde fırlamalar oluyor.