Detaylar
Kim cevapladı?Lotus 10
Yetkin
Şimdi hocam, monitörün kalitesi bunu çok etkiler oynadığın çözünürlük ve kullandığın karta bağlı.Arkadaşlar bu iki özellik hikaye oyunlarında açıldığında görüntü kalitesi düşüyor mu? Bu ayarlar açılmalı mı?
Şahsen 3090 ile Dell'in en tepe model bir monitör kullanıyorum. 1440p'de Ultra quality DLSS açınca bana çöp gibi geliyor. Ben monitöre karta bu kadar para vermişim 1440p yerine neden 1200p oynama gereği duyayım... 35FPS Ve üzeri hikaye oyunları için çok çok yeterli bana göre. En yüksek kaliteye al dlss falan yalan dolan bana göre. Bir hikaye oyununu 120fps oynasan ne yazar.
Şahsi görüşüm görüntü kirliliği yerine 30fps oynarım daha iyi.
Not : Teknolojik ürün alırken performansa para verin yazılıma değil. DLSS bana göre zorla yazılım sattırmak için çıkan bir zımbırtı.
Teşekkür ederim hocam DLSS açmayacam ozaman. FG hakkında ne düşünüyorsunuz ? O da bozuyor mu görüntüyü ?Şimdi hocam, monitörün kalitesi bunu çok etkiler oynadığın çözünürlük ve kullandığın karta bağlı.
Şahsen 3090 ile Dell'in en tepe model bir monitör kullanıyorum. 1440p'de Ultra quality DLSS açınca bana çöp gibi geliyor. Ben monitöre karta bu kadar para vermişim 1440p yerine neden 1200p oynama gereği duyayım... 35FPS Ve üzeri hikaye oyunları için çok çok yeterli bana göre. En yüksek kaliteye al dlss falan yalan dolan bana göre. Bir hikaye oyununu 120fps oynasan ne yazar.
Şahsi görüşüm görüntü kirliliği yerine 30fps oynarım daha iyi.
Not : Teknolojik ürün alırken performansa para verin yazılıma değil. DLSS bana göre zorla yazılım sattırmak için çıkan bir zımbırtı.
Lotus 10
Yetkin
Düşürüyor hocam, bazı pixelleri yapay zeka dolduruyor render almadan sana 30fps verir ama yine de bulanıklığı fark edersin gözün monitörün iyise.Teşekkür ederim hocam DLSS açmayacam ozaman. FG hakkında ne düşünüyorsunuz ? O da bozuyor mu görüntüyü ?
DLSS / FSR / FG hepsi boş teknoloji bana göre.
Ha gidipte PowerBoost monitörü kullanıyorsan ve kartın gerçekten kötü ise ( 2060/4060 falan) aç gitsin zaten o monitörün kalitesizliği yüzünden o farkı da görmezsin, en azından akıcı olur yani.
- Makaleler
- 1
Frame Generation kaliteyi pek dusurmuyor deneyimledigim kadariyla. DLSS biraz dusurebilir veya bazi oyunlarda tam tersi de olabilir.Arkadaşlar bu iki özellik hikaye oyunlarında açıldığında görüntü kalitesi düşüyor mu? Bu ayarlar açılmalı mı?
RecepBaltasiSevenInsan 45
Üstün
1080P'de FSR felaket, DLSS de iyi değil(DLSS4 kullanma şansı elime geçmedi henüz). FG de performans arttıran bir seçenek değil. 1080P üstü deneyimim olmadı ama teknik olarak DLSS yüksek çözünürlükte daha çok iş yapmalı. Yapay zekaya daha fazla veri veriyoruz.
DLSS baya görüntüyü bozuyor hocam yeni farkettim. Halen gelişmesi lazım bence.DLSS 4'e kadar açmıyorum, 4 bayağı iyi. DLDSR 1620p ile DLSS kalite açınca 1080P'ye düşüyor ama görüntü native 1080P'den daha iyi.
Yeni konular
-
Ziraat Bankası uygulamasına girilmiyor
- Because The Internet
-
-
-
-
-
-
Elektronik ASUS ROG Strix G16 i7-14650HX & RTX 5060 75.049 TL
- mauroicardi99