SunseTTime

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Arkadaşlar merhaba,

Dün DLSS ve MFG gibi özellikleri deneyebilmek için Senua's Sage: Hellblade II isimli oyunu indirdim. DLSS, MFG açmadan zaten oyun oynanmaz halde. FPS bayağı düşük , görüntü akıcı ve güzel değil.

Sonra DLSS kalite olarak açtım, o da tek başına yeterli gelmedi. DLSS kalite ve MFG 3X birlikte açınca FPS baya arttı, akıcılık geldi ama sanırım yapay kareler kaynaklı dönüşlerde kare kare bozulma tarzı kusurlar dikkatimi çekti. Zaten izlediğim gameplay videolarında da bunu görüyordum, sadece ilk defa deneyimleme şansım oldu. Sizler DLSS ve MFG gibi özellikleri nasıl kullanıyorsunuz?

Ben zaten normalde düşük/orta grafiklerde sabit 179 FPS alacak şekilde oyun oynarım. Rainbow Six Siege, Dying light gibi oyunlarda oldukça güzel oluyor. Çünkü bu tarz oyunlarda normalde alabildiğim FPS 180'den çok daha fazla. Ben de mantıken monitör hertz değerine sabitliyorum ki görüntü kusursuz akıcı olsun. Yani DLSS, MFG gibi özellikleri kullanmıyorum. Ancak Senua's Sage isimli oyun pek düzgün bir FPS vermedi. Öyle olunca bu özellikleri açıp denemek durumunda kaldım.

Konuya ilişkin yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Benim ayarlarım böyle;

DLDSR -> 2.5x (2800x1620)
Oyun ayarları ultra
Varsa Frame Gen, yoksa Smooth Motion ya da Loseless Scaling ile oyunumu güzelce oynuyorum.

Böylece oyun oynarken en yüksek grafiklerde oynuyorum ve güzel deneyim elde ediyorum. Aşırı keyifli oluyor.

DLSS'te 4K altı çözünürlüklerde bariz biçimde doku kaybı ve netliği gözlemlenebilir. ( Kalite modunda olsa bile.)
Nvidia Denetim Masası'ndan veya App'ten ekran ayarlarına girip sanal çözünürlüğü açmanızı özellikle tavsiye ederim. Sanal çözünürlük aktiften DLSS+MFG açarsanız daha verimli performans elde edebilirsiniz.

Ham FPS'niz düşükse kare oluşturma açılmamalı üstteki mesajda DLSS de buna dahil gibi bir cümle kurmuşum yanlışlıkla.
Hocam bu dediğiniz benim deneyimim ile çelişiyor gibi. Şöyle açıklayayım oyun yüksek grafiklerle baya düşük FPS veriyordu, haliyle görüntü de kötüydü.

DLSS On, Kare oluşturma 3x, Süper çözünürlük DLAA/kalite olarak denedigimde goruntu cok daha akici ve oynanabilir hale geldi. Sadece nedir yapay kareler kaynaklı olsa gerek donuslerde ekranda titreme felan oluyordu.

Oyundan oyuna değişir elbette, kare oluşturma kaynaklı titreme TLOU 2'de sadece çimlerde oluyordu onun dışında bir zararını görmüş değilim. FPS ile FG açma eşiği arasındaki ilişki gecikmeyle alakalı genellikle, eğer FPS çok düşükken açarsanız bu sefer de görüntüde çok daha fazla bozulma meydana gelme olasılığı var.

Oyundan oyuna değişir elbette, kare oluşturma kaynaklı titreme TLOU 2'de sadece çimlerde oluyordu onun dışında bir zararını görmüş değilim. FPS ile FG açma eşiği arasındaki ilişki gecikmeyle alakalı genellikle, eğer FPS çok düşükken açarsanız bu sefer de görüntüde çok daha fazla bozulma meydana gelme olasılığı var.
50-70 FPS alıyorken 150 170 lere çıktı. Görüntüde bozulma olmadı sadece titremeler gözüme carpti. Dediğiniz gibi oyundan oyuna değişir. Senau's Sage oynamak için başka seçeneğim zaten yok gibi.

50-70 FPS alıyorken 150 170 lere çıktı. Görüntüde bozulma olmadı sadece titremeler gözüme carpti. Dediğiniz gibi oyundan oyuna değişir. Senau's Sage oynamak için başka seçeneğim zaten yok gibi.
O FPS'lerde FG açıldığında sorun neredeyse hiç olmaz, titremeler göz ardı edilebilir veya MFG 3 yerine 2'ye çekilebilir.