RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,

TurkNet, Ağustos’ta 800 TL oluyor. Bu yüzden modem arayüzünden DNS değiştirebileceğim, uygun fiyatlı, taahhütlü servis sağlayıcısı arıyorum. Binada Türk Telekom, Super Online ve Kablo Net’in fiber altyapıları var.

Aklımda Vodafone Net var. Siz ne düşünüyorsunuz?

Netspeed son 1 ayda sorun yaşadı. Ama ben halen memnunum. En azından küçük firmalara göre altyapınız neyi destekliyorsa ona göre paket veriyorlar. Altyapın destekliyorsa 200-30 600 ₺ de iyi gibi geldi. Gerçi bu hızlara çıkacaksanız Türk Telekom'u da sorgulamak lazım. Taahhüt ile buna yakın paketleri benzer fiyata verebiliyorlar. Tabii 1 yıl sonra ne olur bilemem.

2025-07-18_09-49.webp

Türk NET 35 Mbps üstü paket vermiyor. Keza diğer küçük firmalara da sordum, 100 Mbps paketlerini vermedikleri gibi Netspeed 100/20 yanında 100/8 gibi hızlar veriyorlar. Yani geçiş yapsam bütçeden çok upload hızından oluyorum. Anladığım kadarıyla daha uyguna internet arayanlar için böyle çakallıklar yapıyorlar. Aslında BTK'dan upload hızlarını 10-20 civarına çıkarma geçmişti. Yani çoğu firma 20'ye kadar hızı yanlışım yoksa 100 Mbps Fiber ve VDSL paketlerinde verebiliyorlar.

Bu arada Türk NET ₺800 olması diğer firmaların da zam yiyeceğinin habercisi. Türk Telekom altyapı kiralarını zamladıysa hepsine zam gelir. Bence fiyat zamlarını beklemek adına sene başını görmeni öneririm. Eğer 1000/1000 gibi bir hız alıyorsan kesinlikle Türk NET bırakmayın.

Hayret daha 1 ay önce baktığımda 35 Mbps 8 Mbps yükleme hızı veriyordu. Galiba bu zam ile bunları verebilirim demişler. Gigafiber altyapısı(1000/1000 için halen iyi fiyat) olanlar alınmasın, ama bu firma da Türk Telekom ve Turkcell'e benzedi. Bu arada genel olarak zorunluluk da olsa, ₺700 gibi bir fiyat 100 Mbps ve altı için gereksiz pahalı. Evet ekonomi ve zam gibi şeyler değişti. Ama vatandaşın harcama algısı düzelmedi. Fiyatı böyle yüksek gösterip taahhüt ile yok fiyatına bir tek Türk Telekom veriyor, öyle bir taktik yapmayacaklarsa çok laf yerler ve değiştiren çok olur. Taktiği de söyleyeyim atıyorum internet paketleri ₺800-900 diye belirtiyor. Ama 1-2 yıllık taahhüt imzalarsanız ₺300-500 gibi fiyatlara satıyorlar. Bu fiyat algısının oturmaması da elektrik, su vb. faturaları ile insanlar ister istemez kıyaslıyor. Veya aylık abonelik aldıkları hizmetlere bakıyorlar, internetin giderinin bu kadar çok olması akıllarına uymuyor diyeyim.

2025-07-18_09-40.webp

Son düzenleme:
Eposta ile zam haberi yeni geldi. Yıllık paketi alırsam diğer operatörler de fiyatlarına zam yapacağından Türknet'in aylık fiyatının makul kalacağını düşünüyorum.

Netspeed son 1 ayda sorun yaşadı. Ama ben halen memnunum. En azından küçük firmalara göre altyapınız neyi destekliyorsa ona göre paket veriyorlar. Altyapın destekliyorsa 200-30 600 ₺ de iyi gibi geldi. Gerçi bu hızlara çıkacaksanız Türk Telekom'u da sorgulamak lazım. Taahhüt ile buna yakın paketleri benzer fiyata verebiliyorlar. Tabii 1 yıl sonra ne olur bilemem.

Eki Görüntüle 164366

Türk NET 35 Mbps üstü paket vermiyor. Keza diğer küçük firmalara da sordum, 100 Mbps paketlerini vermedikleri gibi Netspeed 100/20 yanında 100/8 gibi hızlar veriyorlar. Yani geçiş yapsam bütçeden çok upload hızından oluyorum. Anladığım kadarıyla daha uyguna internet arayanlar için böyle çakallıklar yapıyorlar. Aslında BTK'dan upload hızlarını 10-20 civarına çıkarma geçmişti. Yani çoğu firma 20'ye kadar hızı yanlışım yoksa 100 Mbps Fiber ve VDSL paketlerinde verebiliyorlar.

Bu arada Türk NET ₺800 olması diğer firmaların da zam yiyeceğinin habercisi. Türk Telekom altyapı kiralarını zamladıysa hepsine zam gelir. Bence fiyat zamlarını beklemek adına sene başını görmeni öneririm. Eğer 1000/1000 gibi bir hız alıyorsan kesinlikle Türk NET bırakmayın.

Hayret daha 1 ay önce baktığımda 35 Mbps 8 Mbps yükleme hızı veriyordu. Galiba bu zam ile bunları verebilirim demişler. Gigafiber altyapısı(1000/1000 için halen iyi fiyat) olanlar alınmasın, ama bu firma da Türk Telekom ve Turkcell'e benzedi. Bu arada genel olarak zorunluluk da olsa, ₺700 gibi bir fiyat 100 Mbps ve altı için gereksiz pahalı. Evet ekonomi ve zam gibi şeyler değişti. Ama vatandaşın harcama algısı düzelmedi. Fiyatı böyle yüksek gösterip taahhüt ile yok fiyatına bir tek Türk Telekom veriyor, öyle bir taktik yapmayacaklarsa çok laf yerler ve değiştiren çok olur. Taktiği de söyleyeyim atıyorum internet paketleri ₺800-900 diye belirtiyor. Ama 1-2 yıllık taahhüt imzalarsanız ₺300-500 gibi fiyatlara satıyorlar. Bu fiyat algısının oturmaması da elektrik, su vb. faturaları ile insanlar ister istemez kıyaslıyor. Veya aylık abonelik aldıkları hizmetlere bakıyorlar, internetin giderinin bu kadar çok olması akıllarına uymuyor diyeyim.

Eki Görüntüle 164365
Teşekkür ederim. Fiyattan ziyade DNS değiştirilebilmesi önemli benim için. Yine de fiyattan konuşmak gerekirse Vodafone adresime 100 Mbps hızı 660 TL'ye veriyor. Ödemeyi vodafone üzerinden yaparsam her ay 50 TL indirim yapıyor. Vodafone mobil hattım varsa ki 24 Temmuz'da olacak, 90 TL daha indirim yapıyor. 660-50-90=520 TL'ye kadar düşüyor. Telefonla aradım DNS değişikliği yapılabiliyor dediler, çok bilgileri yoktu bir süre hatta bekletip birilerine sordular filan tam emin değilim aldığım bilgiden ama sonuçta yapabilirsiniz dediler.

1752830433888.webp

Netspeed'i daha önce kullandım ufak tefek ping sorunları ve kısa süreli kopmalar dışında ciddi sorun yaşamamıştım. Ama Netspeed'e geçmek istemememin nedeni iki gün sonra TurkNet'in yaptığı gibi zam uygulayabilecek olmaları. O nedenle taahhütlü bir şey istedim.

Türk Tel*kom ve S*peronline'ı politik nedenlerden istemiyordum zaten. Vodafone'a çok yakınım şu an. Ayın 24'üne dek fikrim değişmezse geçerim. Umarım kopma ping vs. yaşamam. LoL oynuyorum çünkü.

1752831116300.webp

TurkNet 12 aylık peşin ödeme olanağı sunuyormuş. Ayda 500 TL'den hesaplayarak. Sanırım değişiklik yapmama gerek kalmadı. 😅😄

Vodafone da yanlışım yoksa üç büyük(Türk Telekom, Turkcell ve Kablo NET) gibi devletin yasaklarına ayak uyduruyor diye biliyorum. Benzer şekilde devlete yine yandaş ile bağlı DSmart falanlar da aynı şekilde hizmet veriyor olması lazım. Yani devletin çok da gözüne batmayan küçük firmalar bu sansürlere pek yakalanmıyor.

Sansür hepsinde var. Bazılarında DNS ile aşılabiliyor. Bazı firmaların verdiği modemlerle DNS bile değiştirilmiyor. Bu konuda hassas olmamın nedeni bu.