Legion64

Çalışkan
Dostlar selam,

Biliyorum ki bu türde çok fazla konu var ama inanın kafam çok karışmış durumda.

Pazar günü Türk Telekom fiber internet altyapımı sistemlerinde aktif hale getirdi. Hemen ertesi gün Millenicom'a başvuru yaparak 1000 Mbps paketlerine geçiş yapmak istediğimi belirttim. Kendileri öncesinde bakır hat üzerinden devir alacaklarını, sonrasında da fiber dönüşüm kapsamında 1000 Mbps kullanım sağlayabileceğimi söylediler. Nitekim dedikleri gibi oldu. Salı günü hem hattım Millenicom'a devroldu hem de fiber dönüşüm yapıldı.

Şu anda da Millenicom'dan çıkış yapıp yapmama konusunda kararımı vermeye çalışıyorum.

Öncelikle TurkNet'i inceledim. Şu anda gayet uygun fiyatlara 1000 Mbps veriyorlar fakat son zamanlarda TurkNet ile ilgili sürekli olarak teknik destek konusunda ve internet kalitesi konusunda sorun yaşandığını duydum. Bu sebeple çok şüpheci bir şekilde yaklaşıyorum. Ek olarak fiyat artışları çok uçuk rakamlar oluyor.

Millenicom'da da geçtiğim saatten beridir anlayamadığım bir yavaşlık söz konusu. Aslında hız testi yaptığımda 900 küsur Mbps çıkıyor fakat internet sitelerine erişmeye çalıştığımda yükleme çubuğu sürekli dönüp duruyor.

Türk Telekom ise ilk 6 ay 1075 TL sonraki 18 ay 1100 TL bir paket sundu. Diğer ISS'lere göre pahalı geldi. Türk Telekom'da ise DPI engellemesi yüzünden geçip geçmeme konusunda tereddüt yaşıyorum.

Burada nasıl hareket etmem gerekiyor? Zamlar gelmeden önce en azından hızlıca geçiş yapmak istiyorum eğer geçmem gerekiyorsa.

Benim önerim ilk öncelikle TurkNet'i deneyimlemeniz. TurkNet'in kendi altyapısı gerçekten rezalet, belki Türk Telekom altyapısında iyi olabilir. Zaten beğenmezseniz iptal edebilirsiniz.
Kendi altyapısı dediğiniz GigaFiber sanırım. İptal kısmı konusunda tam emin değilim. Sanırım 3 ay boyunca kalmamı istiyorlar başka bir ISS'ye sonradan geçebilmem için. 3 ay beklemek istemiyorsam aboneliği iptal ettirmem lazım o zaman da kurulum ücreti gibi durumlar ortaya çıkıyor. Yani bir kere geçip artık durmak istiyorum diyebilirim. :D

Dostum, önce DNS'ini 1.1.1.1 yapıp dene. Eğer düzelmezse, TurkNet'in 'GigaFiber' bölgelerinden birinde değilsen bile (TT altyapısı üzerinden) peering kalitesi için geçiş yapabilirsin. Türk Telekom'a o parayı verme, çünkü fiberde fiziksel hat zaten aynı; farkı yaratan operatörün yazılımsal yönlendirmesidir.

Dostum, önce DNS'ini 1.1.1.1 yapıp dene. Eğer düzelmezse, TurkNet'in 'GigaFiber' bölgelerinden birinde değilsen bile (TT altyapısı üzerinden) peering kalitesi için geçiş yapabilirsin. Türk Telekom'a o parayı verme, çünkü fiberde fiziksel hat zaten aynı; farkı yaratan operatörün yazılımsal yönlendirmesidir.

Anlıyorum fakat konuda da bahsetmiştim internet kararsızlıkları ve teknik destek hakkındaki şikayetler son zamanlarda arttı gibi geliyor bana okuduklarımdan. Daha öncesinde de bakır altyapıdayken ara ara kopmaları bizzat deneyimlemiştim. Ek olarak 12 ay peşin ödeme gibi bir şey görmüştüm TurkNet'te. Bu indirimli fiyat üzerinden mi oluyor?

Edit: Cloudflare'ın DNS'ini denedim fakat sonuç değişmiyor.