Yaklaşık 1 yıl önce engellenen sitelere girmek için Cloudflare DNS'sini (1.1.1.1 / 1.0.0.1) kullanıyordum. Ancak artık DNS'lerin hiçbiri engellenen sitelere girmiyor. Google'ı (8.8.8.8 / 8.8.4.4) ve daha fazlasını denedim ancak bilgisayarımda çalışmadım.
Özel DNS adresi için android telefonuma "dns.google.com" adresini girdim ve ilginç bir şekilde android telefonumda DNS çalışıyor. Bunu bilgisayarımda nasıl düzeltebileceğim hakkında bir fikriniz var mı?
Not: VPN veya Proxy kullanabileceğimi biliyorum ama internetimi yavaşlatıp garip sorunlar çıkarabiliyorlar. DNS değiştirip sitelere girdiğimde kendi internetimden bağlanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamıyorum (bazı siteler VPN veya Proxy kullandığım için beni engelliyor).
Kablonet kullanıyorsunuz galiba, eskiden DNS üzerinden siteleri engellediklerinden DNS değiştirmek yetiyordu ama direkt IP adresinden siteleri yasaklamaya başladılar. WARP kullanabilirsiniz ücretsiz ve kendi internet hızınızla ya bir oluyor ya da baya hızlı. Telefonda çalışma sebebi mobil veri kullanıyor olmanız olabilir.
Kablonet kullanıyorsunuz galiba, eskiden DNS üzerinden siteleri engellediklerinden DNS değiştirmek yetiyordu ama direkt IP adresinden siteleri yasaklamaya başladılar. WARP kullanabilirsiniz ücretsiz ve kendi internet hızınızla ya bir oluyor ya da baya hızlı. Telefonda çalışma sebebi mobil veri kullanıyor olmanız olabilir.
Hayır millenicom kullanıyorum ve her iki cihazda da ev internetine bağlı. Anlamadım neler olduğunu. Bi ara WARP'ı denemiştim ama hatırlamadığım bir hata almıştım ve hiç düzeltemedim.