26497

Becerikli
KYK yurdundaki GSBWIFI adlı interneti kullanıyorum.
Captive portal sorusunu her zaman göremiyorum dolayısıyla bağlanamıyorum.
DHCP sunucusu "10.106.4.20" ip adresini DNS sunucusu olarak gösteriyor.
Ping atabiliyorum.
Kod:
h in ~ λ ping 10.106.4.20
PING 10.106.4.20 (10.106.4.20) 56(84) bayt veri.
64 bayt, 10.106.4.20'den: icmp_seq=1 ttl=252 zaman=61.9 ms
64 bayt, 10.106.4.20'den: icmp_seq=2 ttl=252 zaman=23.5 ms
Ama DNS sunucusu işlevini doğru yapmıyor dolayısıyla captive portal login sayfasını resolve edemiyor.

Kod:
h in ~ λ dig @10.106.4.20 wifi.gsb.gov.tr
;; communications error to 10.106.4.20#53: timed out

; <<>> DiG 9.20.13 <<>> @10.106.4.20 wifi.gsb.gov.tr
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; no servers could be reached
Arada bir çalışıyor login olduktan sonra internete çıkamıyorum.
Çünkü diğer tüm DNS sunucuları banlı. Herhangi bir DNS sunucusuna bağlanmıyorum.
1.1.1.1 ,1.0.0.1, 8.8.8.8, 8.8.4.4 hepsini denedim sansürlenmiş.

Yoğunluk dolayısıyla bazen bağlanılamıyor. Olabilecek tüm ara bağlantıları devre dışı bırakın. Harici bir DNS kullanmayın. Onun yerine servise giriş yaptıktan sonra OpenVPN TCP kullanan bir VPN servisi kullanın. GSB'de bağlanması en garanti olan VPN protokolü kendisi. Bu aralar diğer protokollerde çalışıyor ama bazen bağlanmama sorunları olabiliyor.

Yoğunluk dolayısıyla bazen bağlanılamıyor. Olabilecek tüm ara bağlantıları devre dışı bırakın. Harici bir DNS kullanmayın. Onun yerine servise giriş yaptıktan sonra OpenVPN TCP kullanan bir VPN servisi kullanın. GSB'de bağlanması en garanti olan VPN protokolü kendisi. Bu aralar diğer protokollerde çalışıyor ama bazen bağlanmama sorunları olabiliyor.

Hocam hiç ama hiç bağlanamıyorum 1 aydır aynı. 7/24 mü yoğunluk oluyor bu yerde anlamadım gitti.
Harici DNS istesem de kullanamıyorum. Tüm VPN protokolleri de banlanmış. OpenVPN, wireguard denedim hiçbiri bağlantıyı kuramadı.

Hocam hiç ama hiç bağlanamıyorum 1 aydır aynı. 7/24 mü yoğunluk oluyor bu yerde anlamadım gitti.
Harici DNS istesem de kullanamıyorum. Tüm VPN protokolleri de banlanmış. OpenVPN, wireguard denedim hiçbiri bağlantıyı kuramadı.
İmkânın olursa ucuza bir VDS çözüp AmnesiaVPN kurmanı öneririm. WireGuard ama bazı stealth yöntemleri var.

OpenVPN'in TCP protokolünü deneyin hocam.

Evet aklıma geldi hep UDP kullanıyormuşum. TCP denedim hocam, aşırı yavaş çalıştı kanser ediyor.

Fırsatım olursa denerim teşekkürler.
Maalesef öyle bir sıkıntı oluyor hocam. Download çok yavaş, upload hızlı oluyor. Çok değişik kısıtlamalar var ağlarında.

Maalesef öyle bir sıkıntı oluyor hocam. Download çok yavaş, upload hızlı oluyor. Çok değişik kısıtlamalar var ağlarında.

Hocam bir çözüm buldum.
dns.mullvad.net'in IP adresini mobil veri ile çözüp hosts dosyasına ekledim. (194.242.2.2)
https://github.com/AdguardTeam/dnsproxy ile
dnsproxy --cache -u https://dns.mullvad.net/dns-query -p 53 -l 127.0.0.1 --http3
Parametreleri ile localde DNS sunucusu açtım. Sistemin DNS'sini de 127.0.0.1 yaptım.
Şimdilik sorunsuz resolve oluyor domainler.