hazernag

Yetkin
Bakın, lütfen artık bana bir taktik verin. Pazarda sözde doğal diye 200 tane aynı meyveyi / sebzeyi satan farklı farklı pazarcıya uğradım. Hangisinden bir şey aldıysam taş çatlasa 3 gün dayanıp direkt yenilemeyecek hale gelmeye başladı. Sıkıldım artık. Ben nereden doğru düzgün, taze, 2 dakikada bozulmayan sebze / meyve bulabilirim?

Bulunduğunuz bölgede File Market varsa deneyebilirsiniz. Saklama koşullarına da dikkat etmeniz gerekiyor. Doğru saklama koşullarını yaparsanız uzun süre sağlıklı durabilir. Örnek olarak salataları buzdolabında bir kap içerisinde suda bekletebilirsiniz.

Bulunduğunuz bölgede File Market varsa deneyebilirsiniz. Saklama koşullarına da dikkat etmeniz gerekiyor. Doğru saklama koşullarını yaparsanız uzun süre sağlıklı durabilir. Örnek olarak salataları buzdolabında bir kap içerisinde suda bekletebilirsiniz.
Salatalık, yeşillik, havuç vs. fark etmiyor. Buz dolabında çekmeceli rafa koyuyorum en fazla 2-3 gün sonra yumuşamaya başlıyorlar.

Saklama koşulları olarak;

Salatalık: Söylediğim gibi su içerisinde saklayabilirsiniz.
Havuç: Dondurucu poşetlerde dondurucuya yakın olan bölgelerde.

Bunun gibi saklama koşullarına dikkat ederseniz en azından bir hafta saklayabilirsiniz. Aldığınız meyve ve sebzeyi yıkayarak kesinlikle dolaba koymayın, yıkarsanız daha kısa süre dayanır.

Pazardaki tüm salatalıklar kötü oluyorsa sorun buzdolabında olabilir. Dolabın derecesini falan kontrol edin. Söylendiği gibi daha uygun koşullar oluşturabilirsiniz.
Internette çeşitli buzdolabı modellerinden sikayetci olan insanlar var. Herhalde hepsi kötü kullanmiyordur.

Meyve/Sebze konusunda en iyisi migrosdur. Bulunduğunuz şehirde varsa gidip alabilirsiniz yoksa da uygulamasından alabilirsiniz 1-2 güne geliyor.