Kimse için yaratılmış, mükemmellikle kutsanmış bir partner yok. İnsanoğlu mükemmel değildir. Senin için doğru olan kişi, hatalarıyla beraber sevdiğin ve bağlanacağın birisi olacaktır ama bu kişiye rast gelmen ise milyarda birdir belki, sonuçta işin içine kriterler, para, karakter gibi çeşitli unsurlar girince zaman düşmanın oluyor.

Dış görünüşe aman aman önem veren biri değilim yeni neslin eksikliğide bu dışını beğenmediği birinin içini merak etmiyor ben konuşmaya çalışırım hep çok tatlı insanlarla tanıştım böyle birlikte yaşlanmayı düşündüğünüz birinin dışına takılmamanız lazım.
Aynı şekilde dış görünüşe aman aman takılan birisi değilim genel olarak bakımlı olması bile zaman zaman kafi. Yaşlanmayı düşündüğüm kişinin kusurları varsa bile bence bu onla yaşlanmayı düşünüyorsam bile ister istemez kusurları gözümde gözükmez.

Kimse için yaratılmış, mükemmellikle kutsanmış bir partner yok. İnsanoğlu mükemmel değildir. Senin için doğru olan kişi, hatalarıyla beraber sevdiğin ve bağlanacağın birisi olacaktır ama bu kişiye rast gelmen ise milyarda birdir belki, sonuçta işin içine kriterler, para, karakter gibi çeşitli unsurlar girince zaman düşmanın oluyor.
Evet, zaman bu konuda çok büyük bir düşman. Sürekli düşünüyorum acaba doğru kişi ne zaman? Bu kız da mı bana tecrübe olacak?
Tecrübe olduğunu anlasam reddetsem o tecrübeyi yaşamadan belkide doğru kişiyi bulamam.

Aynı şekilde dış görünüşe aman aman takılan birisi değilim genel olarak bakımlı olması bile zaman zaman kafi. Yaşlanmayı düşündüğüm kişinin kusurları varsa bile bence bu onunla yaşlanmayı düşünüyorsam bile ister istemez kusurları gözümde gözükmez.

Evet, zaman bu konuda çok büyük bir düşman. Sürekli düşünüyorum acaba doğru kişi ne zaman? Bu kız da mı bana tecrübe olacak?
Tecrübe olduğunu anlasam reddetsem o tecrübeyi yaşamadan belki de doğru kişiyi bulamam.

Duygularınızın esiri olmayın olmayacağını düşünüyorsanız reddedin.

Kesinlikle, hoşlanmadan kabul etmek sadece zaman kaybından ibaret.

İlk olarak şunu sorun kendinize karşı cins olsaydım kendimle sevgili olur muydum?

Finansal mental fiziksel her şekilde değerlendirin hazır hissetmiyorsanız hiç girişmeyin.

Aynaya bakmak sorularınızı cevaplar genelde.

İstatistikten biraz yardım alırsak, teoride doğru kişi diye bir olasılık var; fakat pratikte bu olasılık sayılamayacak kadar küçük. Matematiksel olarak sıfır değil ama gündelik hayat düzeyinde neredeyse imkansız. Çünkü ideal eşleşme dediğimiz şey, çok boyutlu bir denklem gibi: kişilik, zamanlama, yaşam koşulları, beklentiler ve karşılıklı uyum. Bu kadar parametrenin aynı anda kusursuz bir şekilde kesişme ihtimali kağıt üzerinde var, ama hayatta çoğu zaman karşılaştığımız şey ‘makul uyum’, ‘iyi olma potansiyeli’ ya da ‘birlikte büyüme kapasitesi’. O yüzden doğru kişi fikrinden çok, doğru bağlama, doğru ana ve doğru çabaya güvenmek daha önemli. Ayrıca, evlilik aynı zamanda bir ortaklık sözleşmesidir, eşlerin birbirine karşı maddi manevi ödevleri olacaktır.

Son düzenleme:
İlk olarak şunu sorun kendinize karşı cins olsaydım kendimle sevgili olur muydum?

Finansal mental fiziksel her şekilde değerlendirin hazır hissetmiyorsanız hiç girişmeyin.

Aynaya bakmak sorularınızı cevaplar genelde.
Eğer ben çok seviyorsam, hayatımın merkezine koyacak kadar seviyorsam karşı cins olarak evet olurdum ama bunaltır mıydım muamma sanırım sorunun cevabı "Evet - sanırım" arasında. Bu yüzden de aslında biraz doğru kişiyi bekleyip onun için en iyisi olmaya çalışıyoruz geçmişim çok kirli değil ancak çok temizde değil bu yüzden geçmişle de yargılamazdım ki şu ana kadar tanıştığım kimseyle geçmişi çöplük değilse yargılamamda.
İşe ilk önce "Doğru" kelimesinin tanımıyla başlamak lazım.

Bu şarkı gibi hissetirmesi, gülüp eğlenilmesi, kırılganlıkların konuşarak düzeltildiği, kafa yapısının uyuştuğu, kavgaların konuşarak çözüldüğü sadık bir ilişki ama bu benim kriterim bence doğru kelimesinin tanımlaması birazda Kişinin basit kriterlerine uyan, onu adam eden bir doğru denebilir. Şöyle ki, bir kişiye doğru gelebilecek kriter farketmeksizin herhangi bir doğru kişi. Mesela iki soğukkanlı insan tanışsa belki birbirleri için doğru kişi olurlar gibi.

Tecrübe olduğunu anlasam reddetsem o tecrübeyi yaşamadan belkide doğru kişiyi bulamam.
Mükemmel uyumluluk yaşayacağın bir ilişkiyi bulman zor, çok çeşitli parametreler var.
Kafana koyduğun partneri kanına alıp eğiteceksin yoksa bu doğru partner arayışın mezara kadar gider. 😂

İstatistikten biraz yardım alırsak, teoride doğru kişi diye bir olasılık var; fakat pratikte bu olasılık sayılamayacak kadar küçük. Matematiksel olarak sıfır değil ama gündelik hayat düzeyinde neredeyse imkansız. Çünkü ideal eşleşme dediğimiz şey, çok boyutlu bir denklem gibi: kişilik, zamanlama, yaşam koşulları, beklentiler ve karşılıklı uyum. Bu kadar parametrenin aynı anda kusursuz bir şekilde kesişme ihtimali kağıt üzerinde var, ama hayatta çoğu zaman karşılaştığımız şey ‘makul uyum’, ‘iyi olma potansiyeli’ ya da ‘birlikte büyüme kapasitesi’. O yüzden doğru kişi fikrinden çok, doğru bağlama, doğru ana ve doğru çabaya güvenmek daha. Ayrıca, evlilik aynı zamanda bir ortaklık sözleşmesidir, eşlerin birbirine karşı maddi manevi ödevleri olacaktır.
Bu biraz daha matematiksel oldu ki bu düşüncede şunu demek isterim. Şu ana kadarki en mükemmel çift bile bence 100% uyumlu değildi. Sadece birbirlerine ayak uydurabildiler ve anlaşabildiler denmez mi? Ve evet dediğiniz gibi, burası biraz kumara kaçıyor ama doğru bağlanma birazda doğru kişiden emin değilsen risk işi.

Mükemmel uyumluluk yaşayacağın bir ilişkiyi bulman zor, çok çeşitli parametreler var.
Kafana koyduğun partneri kanına alıp eğiteceksin yoksa bu doğru partner arayışın mezara kadar gider. 😂
Kesinlikle, mesela bu konuda şöyle diyebilirim, çocukluktan beri uyum sağlayabilen bir insanım. Karşı tarafa uyum sağlama gibi garip bir kişisel yeteneğim var ama ben ne kadar böyle olsam da yeri geldiğinde ben, yeri geldiğinde karşı taraf değişmeli bence. Kusurlarını sevmeli. Doğru olanda bu değil midir?