Peki ya mutlu bir evlilik, hayatının sonrasını biriyle geçirmek. Bu tabi ki karşı cins olmak zorunda değil ama sizce bu kavramların hiç biri yok mu?
Çok zor özellikle Türkiye'de. İnsanlar gittikçe cahilleşiyor ve popüler kültür kölesi oluyor. Senin konuştuğun bir kızın arkasında bir sürü erkek oluyor genellikle.

Çok zor özellikle Türkiye'de. İnsanlar gittikçe cahilleşiyor ve popüler kültür kölesi oluyor. Senin konuştuğun bir kızın arkasında bir sürü erkek oluyor genellikle.
Evet, bu doğru. Burada da şunu düşünüyorum bazen: "Allah seni kendi gibi birine saklar."
Umarım böyledir ve doğru kişi kavramına uyuyordur. Sonuçta liseyi bitirip daha bir tanesi sevgilisi olmayan kızda gördüm, her hafta sevgili değiştirende gördüm.

Bu dediğinize şöyle katılabilirim, ben istemsizce sevdiğim insanlara kendimden daha çok değer veren birisiyim ve hep bu özelliğimden dolayı kaybettim. Hem dostlukta hem aşkta bir dostum kaldı sadece onla da 10 yıldır arkadaşız. Yeni yeni insanlara kendimden daha fazla değer vermemem gerektiğini, hedeflerimi , kendimi, saygımı, gururumu (zaman zaman istisna benim için) başkasının önüne koymam gerektiğini, bunların çevremdeki herhangi bir kişiden daha önemli olduğunu özellikle kendime saygımın diğer insanlardan ve hedeflerden önemli olduğunu açıkçası biliyordum ama uygulamaya geçemiyordum. Bu da benim yapım ve umarım da bu huyum değişir.
Huyunuzu değiştirecek kişi sizsiniz. İstersen her şey olur. Mesela, kendimi kıran bir eylem yaptığım zaman diğer insanlardan önce kendimden özür dileyen bir yapıdayım. Nihayetinde hiçbir kadın veya erkek beni anlamayacak sadece gelip geçici şeyler benim için. Bu sebeple benim tek dostum kendimim.

Yani mesela iki tarafta yeri geldiğinde değişip fedakarlık yapmalı dediğimde , aslında benim kaderime yazılmış olan kişi bu kavramları doğru bulmasa veyahut dese ki "doğruysa zaten uyuşur kimsenin değişmesine gerek yok" dese ama o kişi benim kaderime doğru kişi olarak yazılmışsa nasıl bir uyum olurdu? Nasıl bir kaos olurdu merak etmiyor değilim.
İyi güzel felsefe yapıyoruz ama bir ilişki için gerçekçi olmak da gerekiyor. Genellikle erkeğin sağlayacağı kaynak, birçok dişiye ulaşmana imkan tanıyacak ve kadın üzerindeki kriterlerini belirlemeni sağlayacak, birnevi paran kadar konuşursun da diyebiliriz. :)

Huyunuzu değiştirecek kişi sizsiniz. İstersen her şey olur. Mesela, kendimi kıran bir eylem yaptığım zaman diğer insanlardan önce kendimden özür dileyen bir yapıdayım. Nihayetinde hiçbir kadın veya erkek beni anlamayacak sadece gelip geçici şeyler benim için. Bu sebeple benim tek dostum kendimim.
Evet, sonuçta anne karnından yalnız çıktık. İnsanlarda gelip geçiyor.
İyi güzel felsefe yapıyoruz ama bir ilişki için gerçekçi olmak da gerekiyor. Genellikle erkeğin sağlayacağı kaynak, birçok dişiye ulaşmana imkan tanıyacak ve kadın üzerindeki kriterlerini belirlemeni sağlayacak, birnevi paran kadar konuşursun da diyebiliriz. :)
Kesinlikle, sonuçta bir kadınla hesabı üstlenirken bunu düşünmeden direkt ödemek 1-0 öne atıyor. Parasız erkeği annesi bile sevmez. Belki parasız olup çabalarsa işler değişir tabii.
Karşına çıksa bile binlerce ihtimal var direkt kendini kollarına atacak değil ya :LOL:
E tabii ki :D Bir şekilde birleştiriliyorsun, gerek öyle böyle yakın oluyorsun yani.

Bu biraz siyasi mi oldu? :D

Tabii ki bu benim doğrumdur mesela ama hani bilmiyorum dediğinizi okuyunca bende afalladım. Evet her ne kadar bu uyuşmalı bu uyuşmasa da olur desek de iş yine buna kalıyor. Acaba böyle bir genelsel kabul ettiğim doğruyu karşı taraf kabul etmese ve benim için daha kaderime yazılmış kişi o kişi doğru kişi olsa. Nasıl olurdu? Yani mesela iki tarafta yeri geldiğinde değişip fedakarlık yapmalı dediğimde, aslında benim kaderime yazılmış olan kişi bu kavramları doğru bulmasa veyahut dese ki "doğruysa zaten uyuşur kimsenin değişmesine gerek yok" dese ama o kişi benim kaderime doğru kişi olarak yazılmışsa nasıl bir uyum olurdu? Nasıl bir kaos olurdu merak etmiyor değilim.

Aynı şekilde, zaten doğru kişi dediğimiz kavramda bunu sana yaşatmaz diye tahmin ediyorum. Zaten doğru kişi arayışında olan bir insan böyle bir şey yaşarsa üzülmek yerine zaten doğru kişi değil miş diye geçiştirmeli bence. Bu konuda insanlar çok duygusuz davranıyor karşısındakinin duygularını zorluklarını önemsemeden bir başkası için diğerini siliyorlar. Belki de o insanlar onun o an doğru olduğunu düşünerek bu hareketleri yapıyorlar ve "karma" denen şeyin kendilerine vurduğunda aynı şeyi yaşadıklarında belki de düzeliyorlar ve yanlış olduğunu anlıyorlar.
Bazen de düzelene kadar aynı hatayı yapıyorlar.

Sanırım sizde güven temelde yatıyor. Yanlış anlamayın belki de normal ve doğru olan budur ama sizin görüşünüzde biraz ego sezdim, lütfen yanlış anlamayın hakaret olarak değil ama sizce güvendiğiniz birisi olup sık sık kavga etseniz de şimdiye kadar en uyumlu kişi o da olsa. Yine de bırakır mısınız?

Peki ya mutlu bir evlilik, hayatının sonrasını biriyle geçirmek. Bu tabii ki karşı cins olmak zorunda değil ama sizce bu kavramların hiçbiri yok mu?

Yok ya ahaha, insanların iç düşüncelerini göremediğim sürece hiçbir kadına güvenmem.

Kader yok, kaderine yazılmış doğru bir kişi de yok. Sana uygun bir kişi edinebilmen için senin doğru zamanda doğru yerde olman ve olasılıkların senin lehine olacak şekilde sonuçlanması gerekir. Bu tamamen olasılıksal bir durum.