Doğrusunu merak ettiğim "HDD" bilgisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beyza
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 174
  • Etiketler Etiketler
    hdd merak

Beyza

Uzman
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Yanlış bilgi verdiğimden ceza almışım, olabilir problem yok. Doğrusunu da yazsaydınız keşke. Bilgisayarın geç açılmasının doğrudan HDD kaynaklı olmadığını iddia eden bir modaretörümüz mü var? Gerçeği bilmeme izin ver.

1745749545582.webp

Yanlış bilgi raporlarında ilgili mesaj silinmez ve genel görünüme açık bir not bırakılır, öyle de yapılmış:

1745749704752.webp

Mesajınıza not bırakılmamış olsaydı ilgili işlemi gözden geçirebilirdim ancak doğrusunu da not olarak bırakmışlar.

Yanlış bilgi raporlarında ilgili mesaj silinmez ve genel görünüme açık bir not bırakılır, öyle de yapılmış:

Eki Görüntüle 144051

Mesajınıza not bırakılmamış olsaydı ilgili işlemi gözden geçirebilirdim ancak doğrusunu da not olarak bırakmışlar.

SSD ve HDD bilgisayarın açılma hızına doğrudan etki eden bir etken değil mi diyorsunuz yani?

1745856580380.webp

1745856651880.webp

Kullanılan depolama biriminin doğrudan reboot süresine etkisi ortada. Verilen bilginin neresi yanlış. @Barış

Son düzenleme:
@Beyza, uyarıyı veren tecrübesiz biri değil, hatta moderatör de değil :) Zaten moderatör olması veya olmaması bu konuda önemli değil, bir uyarı veriliyorsa yanlışı doğrusu araştırılarak veriliyor. Ayrıca kendisi bu işi belki 15 belki 20 yıldır yapıyor desek yeri de var. Dolayısı ile verilen uyarı yerinde bir uyarı.

@Beyza, uyarıyı veren tecrübesiz biri değil, hatta moderatör de değil :) zaten moderatör olması veya olmaması bu konuda önemli değil, bir uyarı veriliyorsa yanlışı doğrusu araştırılarak veriliyor. Ayrıca kendisi bu işi belki 15 belki 20 yıldır yapıyor desek yeri de var. Dolayısı ile verilen uyarı yerinde bir uyarı.

Zaten "konu" bu yüzden oluşturuldu. Uyarıyı veren kişiden bu bilginin doğrusunu istiyorum. Bu forum bilgi edinmek için var, bana doğrusunu söylesin sonra istediği uyarıyı versin. Birçok insan bu bilgiyi böyle biliyor, depolama birimi sistemin açılma hızında doğrudan etkilidir, şeklinde ve videolu kanıtları da her yerde mevcut. Doğru bilgiyi istiyorum.

Merhaba. Bırakılan notu dikkatli okuyunuz. Örnek attığınız görselde Windows'u farklı disklere kurup denemişler. Bu konuda ise sisteme eklenen diske Windows kurulmamış. Ek depolama niyetiyle sisteme eklenmiş, Windows HDD'ye kurulmamış. Burayı kaçırmışsınız.

Konu devamında diğer üyeler de açıklama yapmış zaten, merakınız var ise devamındaki mesajlara göz atabilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt