Sordum daha kötü şeyler söyledi.En iyisi ChatGPT'ye sor sonuçları ben öyle yaptım onun dediklerini doktorda aynısını dedi.
Detaylar
Kim cevapladı?O zaman genel cerrahiye git ya da başka hastaneye ama şu an tedavi ediliyorsan bir şey yapmana gerek yok vucut geç toplanır.
Önceden gitmiştim. Anksiyete bozukluğu tanım var zaten. İlacı kullandım biraz ama bana iyi gelmedi. İlacı kesmeseydim intihar edebilirdim. Tekrar gitmiştim, illa ilaç kullanmam gerektiğini söylediler. Ben de artık gitmiyorum.Hocam siz bence bir psikiyatriste görünün. Önceki konularınıza baktım. Psikiyatrik bir durumunuzun olması çok daha muhtemel. Giderseniz orada kafanızdaki sorulara çok daha iyi cevap alacaksınız.
Bilirubin yüksek olmasının sebebi kan miktarının yüksek olmasıdır büyük ihtimal. Kan miktarı artınca mantıken yıkımı da artar. Yıkımında oluşan ürün bilirubin olarak vücuttan atılır. Demir değerlerinize dediğim gibi aynı şekil bu değerler de çok yüksek değil normal değerin biraz üstünde sadece. Dert edilecek bir durum yok. Beslenmenize dikkat edin hayvansal gıdaları fazla tüketiyor olabilirsiniz. Herkes tahlil yaptırırsa herkesin tahlilinde bazı değerler normal değerin biraz dışarısındadır. Dert etmenize gerek yok ama siz yine de içiniz rahatlasın diye birkaç ay sonra tekrar test yaptırın.Bilmiyorum, ailemde böyle olan biri yok. Genetik olduğunu sanmıyorum. Bu kan tahliline tok, öncekine aç gitmiştim belki de ondandır. Billrubin de fazlaymış. Total, direkt ikisi de. Total 0.22, direkt 1.16.
Teşekkürler rahatladımBilirubin yüksek olmasının sebebi kan miktarının yüksek olmasıdır büyük ihtimal. Kan miktarı artınca mantıken yıkımı da artar. Yıkımında oluşan ürün bilirubin olarak vücuttan atılır. Demir değerlerinize dediğim gibi aynı şekil bu değerler de çok yüksek değil normal değerin biraz üstünde sadece. Dert edilecek bir durum yok. Beslenmenize dikkat edin hayvansal gıdaları fazla tüketiyor olabilirsiniz. Herkes tahlil yaptırırsa herkesin tahlilinde bazı değerler normal değerin biraz dışarısındadır. Dert etmenize gerek yok ama siz yine de içiniz rahatlasın diye birkaç ay sonra tekrar test yaptırın.
Ayrıca hocam ben doktora sormayı unutmuştum, belki bilirsiniz, özellikle parmakların başlangıç bölgesinin kızarıp nabız atması (her yerde atıyor ama özellikle elimde) kan fazlalığından mı kaynaklanıyor?Bilirubin yüksek olmasının sebebi kan miktarının yüksek olmasıdır büyük ihtimal. Kan miktarı artınca mantıken yıkımı da artar. Yıkımında oluşan ürün bilirubin olarak vücuttan atılır. Demir değerlerinize dediğim gibi aynı şekil bu değerler de çok yüksek değil normal değerin biraz üstünde sadece. Dert edilecek bir durum yok. Beslenmenize dikkat edin hayvansal gıdaları fazla tüketiyor olabilirsiniz. Herkes tahlil yaptırırsa herkesin tahlilinde bazı değerler normal değerin biraz dışarısındadır. Dert etmenize gerek yok ama siz yine de içiniz rahatlasın diye birkaç ay sonra tekrar test yaptırın.
Son düzenleme:
asimavi1538
Uzman
Benim demir seviyem 2 ay önce 70'miş ama şimdi 220 olmuş. Transferrin saturasyonum da %57 gibi. Doktor endişelenecek bir şey yok dedi ama ben endişelenmeden edemiyorum, sizce ne yapmalıyım?
Endokrinolojiye gitmelisin.
Adam referans değerin üstünde görmemiş, diğerlerinde de anormal bir şey yoksa sorun yok demiştir. Daha önce aynı yerde ölçüm yapılıp yapılmadığı, sizin beslenmenizde demir içeren gıdaların ağırlığındaki artış gibi bir sürü neden olabilir. Bu endüstriyel paketlenen ürün değil ki koyulduğu miktarda sabit dursun.
Not: Ek bir hastalığınız varsa farklı görüş alınabilir de rutin kontrol ise evhamlı olmaya gerek yok
Not: Ek bir hastalığınız varsa farklı görüş alınabilir de rutin kontrol ise evhamlı olmaya gerek yok
Doktor aynı zamanda kansere de bakıyordu, ben girince ağlıyordu, belki o yüzden benimki o kadar ciddi değil diye öyle geçiştirmiş olabilirdi. Emin olmak için bir sorayım dedim. Teşekkürler.Adam referans değerin üstünde görmemiş, diğerlerinde de anormal bir şey yoksa sorun yok demiştir. Daha önce aynı yerde ölçüm yapılıp yapılmadığı, sizin beslenmenizde demir içeren gıdaların ağırlığındaki artış gibi bir sürü neden olabilir. Bu endüstriyel paketlenen ürün değil ki koyulduğu miktarda sabit dursun.