O dediğiniz yöntemle kopyalanıp 3D güvenlik kodunu ele geçirselerdi şuan ülkede kaos hakim sürerdi. O işin öyle olduğunu hiç sanmıyorum. Bence kardeşini daha iyi sorgula.

Hani hem hesap taramasını, hem telefon numarasını, hem 3D Secure'ı atlatacak nasıl bir yöntem çıktı da biz bilmiyoruz?
Sorguladım. Kodu senden istediler mi sen verdin mi dedim yok dedi. Aklıma başka yöntem gelmiyor.
Yakınlarda Google RCS heklendi diye bir haber çıkmıştı. Ondan dolayı olabilir.
Kaynak bulamadım.
Antivirüslere her ne kadar güvensek de muazzam değiller.
Ne yapmamız gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorguladım. Kodu senden istediler mi sen verdin mi dedim yok dedi. Aklıma başka yöntem gelmiyor.

Kaynak bulamadım.

Ne yapmamız gerekir?
Antivirüs ben telefona yüklemiyorum şahsen. Yapılan testlerde zaten 0 day attack gibi veya daha çok yeni oluşturulmuş zararlı olayları yakalayamıyorlar. Mesela eset 2000 tl ama 1000 zararlının 50 sini yakalayamıyor testlerde en basitinden.

Olur olmadık linklere tıklayınca bir güzel virüsü yersiniz. Bu devirde anti virüs gibi yazılımlara güvenmekte bir tuhafmış. Gerçi olay gerçekten kardeşinin anlattığı gibi mi orası şüpheli.

Kaynak bulamadım.

Allah'a mı güvenelim?

Öncelikle geçmiş olsun, telefonuna factory reset at yurt dışı kaynaklı olduğu için 3D Secure olayı pek inandırıcı değil 3D Secure onayı olmasa bile iade etmiyorlar, bu saçma sapan firmalardan kartından alışveriş yapılıp daha hiç chargeback alan görmedim.

Olur olmadık linklere tıklayınca bir güzel virüsü yersiniz. Bu devirde antivirüs gibi yazılımlara güvenmekte bir tuhafmış. Gerçi olay gerçekten kardeşinin anlattığı gibi mi orası şüpheli.

Play Store üzerinde bile reklam virüsleri veya direkt olarak cihaz yazılımı üzerindeki açıkları patlatıp bir şekilde erişim sağlıyorlar. +40 yaş birinin Google reklamları sırf bu tarzda oluyor dikkatli olmakta yarar var.

Son düzenleme:
Play Store üzerinde reklam virüsleri veya direkt olarak cihaz yazılımı üzerindeki açıkları patlatıp bir şekilde erişim sağlıyorlar. +40 yaş birinin Google reklamları sırf bu tarzda oluyor dikkatli olmakta yarar var.
Ya da resmi olmayan yerlerden APK yüklendiyse.

Olur olmadık linklere tıklayınca bir güzel virüsü yersiniz. Bu devirde anti virüs gibi yazılımlara güvenmekte bir tuhafmış. Gerçi olay gerçekten kardeşinin anlattığı gibi mi orası şüpheli.
Son cümlen dışındaki kurduğun cümleleri görmezden gelerek bende emin değilim.

Onu öğrenmenin yolu yok gibi bir şey, fake maç apklarından falan da patlatabiliyorlar, SIM swap olayına ihtimal vermiyorum ama Google rcs üzerinde bir açık falan varsa da olabilir.
Valla hocam benim eskiden modlu apk yükleme alışkanlığım vardı. Telefonu yeniledikten sonra apk kurmayı bıraktım. Parayı ver premium al yapacak bir şey yok. Apk vakaları firmaların işine geliyor. İnsanlar korkup uygulamaya para veriyor. Google gibi bir şirket bile veri kaptırıyorsa işimiz zor. En kral antivirüsü de alsak boş. Ama antivirüssüz kullanmakta olmaz. Apple kullanıcısı olsam bile apple a güvenip gevşemem. Çünkü antivirüs yazılım şirketleri telefon üreticilerinden farklı veya önce virüs tespit edip müdahale edebiliyor. Mesela Xiaomi de açık olsa kim bilir ne zaman güncelleme gelir. Redmi serisi ise aylar sürer zaten. Anca mi serisine önem veriyorlar.

Öncelikle geçmiş olsun, telefonuna factory reset at yurt dışı kaynaklı olduğu için 3D Secure olayı pek inandırıcı değil 3D Secure onayı olmasa bile iade etmiyorlar, bu saçma sapan firmalardan kartından alışveriş yapılıp daha hiç chargeback alan görmedim.

Play Store üzerinde bile reklam virüsleri veya direkt olarak cihaz yazılımı üzerindeki açıkları patlatıp bir şekilde erişim sağlıyorlar. +40 yaş birinin Google reklamları sırf bu tarzda oluyor dikkatli olmakta yarar var.
Öyle yapacağız mecburen. Ben bazen Hepsiburada gibi 3D secure kodu göndermeden para çeken yerlerden alışveriş yapmak istemiyorum. Yurtdışında güvenlik sorunu olduğu için kartımı aldığım günden beri yurtdışına açmadım. Geçen kulaklık alacaktım güvenilir yabancı bir siteden almadım. Boş bir karta para atıp sanal hesap oluşturup alacağım. Ancak kardeşim bu kadar detayı bilmiyor ve ilgilenmiyor sonucu da bu. Mecburen dava açılır mahkeme ne derse o olur. Ama AKP döneminde mahkeme kalkıp bizi haklı bulmaz. Her yer liyakatsiz kişilerle donatılmış

Antivirüs ben telefona yüklemiyorum şahsen. Yapılan testlerde zaten 0 day attack gibi veya daha çok yeni oluşturulmuş zararlı olayları yakalayamıyorlar. Mesela eset 2000 tl ama 1000 zararlının 50 sini yakalayamıyor testlerde en basitinden.
Testi yapan kim? Orası da önemli. Ayrıca alternatifi ne? Yok. Yani hiç kullanmamaktan iyidir. Ben antivirüs almadan önce çok fazla yorum okudum. Beni antivirüs almaya yiten yorum bankayla ilgiliydi. Apple kullanan birisi link yüzünden virüse yakalanıp parasından oluyor. Ondan sonra antivirüs alıyor. 2. saldırı da virüs istediğini yapamıyor. Yani antivirüs 2. saldırıdan kurtarıyor.

Son düzenleme:
Son cümlen dışındaki kurduğun cümleleri görmezden gelerek bende emin değilim.

Vallahi hocam benim eskiden modlu APK yükleme alışkanlığım vardı. Telefonu yeniledikten sonra APK kurmayı bıraktım. Parayı ver premium al yapacak bir şey yok. APK vakaları firmaların işine geliyor. İnsanlar korkup uygulamaya para veriyor. Google gibi bir şirket bile veri kaptırıyorsa işimiz zor. En kral antivirüsü de alsak boş. Ama antivirüssüz kullanmakta olmaz. Apple kullanıcısı olsam bile Apple'a güvenip gevşemem. Çünkü antivirüs yazılım şirketleri telefon üreticilerinden farklı veya önce virüs tespit edip müdahale edebiliyor. Mesela Xiaomi de açık olsa kim bilir ne zaman güncelleme gelir. Redmi serisi ise aylar sürer zaten. Anca mi serisine önem veriyorlar.

Öyle yapacağız mecburen. Ben bazen Hepsiburada gibi 3D Secure kodu göndermeden para çeken yerlerden alışveriş yapmak istemiyorum. Yurt dışında güvenlik sorunu olduğu için kartımı aldığım günden beri yurt dışına açmadım. Geçen kulaklık alacaktım güvenilir yabancı bir siteden almadım. Boş bir karta para atıp sanal hesap oluşturup alacağım. Ancak kardeşim bu kadar detayı bilmiyor ve ilgilenmiyor sonucu da bu. Mecburen dava açılır mahkeme ne derse o olur. Ama AKP döneminde mahkeme kalkıp bizi haklı bulmaz. Her yer liyakatsiz kişilerle donatılmış.

Testi yapan kim? Orası da önemli. Ayrıca alternatifi ne? Yok. Yani hiç kullanmamaktan iyidir. Ben antivirüs almadan önce çok fazla yorum okudum. Beni antivirüs almaya yiten yorum bankayla ilgiliydi. Apple kullanan birisi link yüzünden virüse yakalanıp parasından oluyor. Ondan sonra antivirüs alıyor. 2. saldırı da virüs istediğini yapamıyor. Yani antivirüs 2. saldırıdan kurtarıyor.

En iyisi dostum bu olaya en garanti çözüm kartı kullanmadığınız zaman internete kapatmak, bizde yaklaşık 3-4 ay önce -80k ile tecrübe ettik.

En iyisi dostum bu olaya en garanti çözüm kartı kullanmadığınız zaman internete kapatmak, bizde yaklaşık 3-4 ay önce -80k ile tecrübe ettik.
Benim kartlar yurtiçine açık sadece limitler yüksek korkudan ben bile kapattım. Geldiğimiz hale bak. Utanmadan da kart aidatı alırlar ama