Benim kartlar yurtiçine açık sadece limitler yüksek korkudan ben bile kapattım. Geldiğimiz hale bak. Utanmadan da kart aidatı alırlar ama.

Koruyamıyorlar, bir de dediğiniz gibi limitler inanılmaz yuksek, enazindan ilk harcamada kartı sistem otomatik olarak kullanıcıyı telefon ile arasalar 2. harcama olmayacaktı, limitleri 25k ya çektik öyle kullanıyoruz.

Son cümlen dışındaki kurduğun cümleleri görmezden gelerek bende emin değilim.

Vallahi hocam benim eskiden modlu APK yükleme alışkanlığım vardı. Telefonu yeniledikten sonra APK kurmayı bıraktım. Parayı ver premium al yapacak bir şey yok. APK vakaları firmaların işine geliyor. İnsanlar korkup uygulamaya para veriyor. Google gibi bir şirket bile veri kaptırıyorsa işimiz zor. En kral antivirüsü de alsak boş. Ama antivirüssüz kullanmakta olmaz. Apple kullanıcısı olsam bile Apple'a güvenip gevşemem. Çünkü antivirüs yazılım şirketleri telefon üreticilerinden farklı veya önce virüs tespit edip müdahale edebiliyor. Mesela Xiaomi de açık olsa kim bilir ne zaman güncelleme gelir. Redmi serisi ise aylar sürer zaten. Anca mi serisine önem veriyorlar.

Öyle yapacağız mecburen. Ben bazen Hepsiburada gibi 3D Secure kodu göndermeden para çeken yerlerden alışveriş yapmak istemiyorum. Yurt dışında güvenlik sorunu olduğu için kartımı aldığım günden beri yurt dışına açmadım. Geçen kulaklık alacaktım güvenilir yabancı bir siteden almadım. Boş bir karta para atıp sanal hesap oluşturup alacağım. Ancak kardeşim bu kadar detayı bilmiyor ve ilgilenmiyor sonucu da bu. Mecburen dava açılır mahkeme ne derse o olur. Ama AKP döneminde mahkeme kalkıp bizi haklı bulmaz. Her yer liyakatsiz kişilerle donatılmış

Testi yapan kim? Orası da önemli. Ayrıca alternatifi ne? Yok. Yani hiç kullanmamaktan iyidir. Ben antivirüs almadan önce çok fazla yorum okudum. Beni antivirüs almaya yiten yorum bankayla ilgiliydi. Apple kullanan birisi link yüzünden virüse yakalanıp parasından oluyor. Ondan sonra antivirüs alıyor. 2. saldırı da virüs istediğini yapamıyor. Yani antivirüs 2. saldırıdan kurtarıyor.

Testi yapanlar bizzat forumdan dostlarım, internetteki testler, av comperatives gibi bağımsız kanallar vs. Örnek verdim sadece zaman zaman değişiyor sonuçlar. Alternetifi yok. Bütün antivirüsler veri tabanı, bulut ve sezgisel motordan ibaret. Bunlar da her zaman %100 koruma sağlayamazlar. Yani Kaspersky neden engellemedi demeyin. Hiç kullanmamaktan iyidir sözü benim nezlimce telefonlarda çalışmaz. Gereksiz yük biniyor. Aynı şekilde laptoplarda da ESET gibi hafif antivirüsler ya da standart gelen Windows Defender harici önermiyorum. Antivirüs eğer saldırganı saldırgan olarak saymazsa ona izin verir veya çok katı moddaysa seni uyarır.

Mesela Google spam önleyici 100 spamdan en az 5 tanesini bana gösteriyor. Böyle hayal et hocam. Aradan kaçanlar oluyor.

En iyi telefon antivirüsü ESET diye biliyorum ancak bu telefonları feci yavaşlattığı gerçeğini değiştirmez. Ben yükledim, beğenmedim ve sildim.

Testi yapanlar bizzat forumdan dostlarım, internetteki testler, av comperatives gibi bağımsız kanallar vs. Örnek verdim sadece zaman zaman değişiyor sonuçlar. Alternetifi yok. Bütün antivirüsler veri tabanı, bulut ve sezgisel motordan ibaret. Bunlar da her zaman %100 koruma sağlayamazlar. Yani Kaspersky neden engellemedi demeyin. Hiç kullanmamaktan iyidir sözü benim nezlimce telefonlarda çalışmaz. Gereksiz yük biniyor. Aynı şekilde laptoplarda da ESET gibi hafif antivirüsler ya da standart gelen Windows Defender harici önermiyorum. Antivirüs eğer saldırganı saldırgan olarak saymazsa ona izin verir veya çok katı moddaysa seni uyarır.

Mesela Google spam önleyici 100 spamdan en az 5 tanesini bana gösteriyor. Böyle hayal et hocam. Aradan kaçanlar oluyor.

En iyi telefon antivirüsü ESET diye biliyorum ancak bu telefonları feci yavaşlattığı gerçeğini değiştirmez. Ben yükledim, beğenmedim ve sildim.
Sorun telefon yavaşlığı ise kusura bakmayın ama paraya kıyıp en az 12+ rame sahip yüksek çekirdek ve ghz ye sahip telefon almak şart. Arka planda güvenlik yazılımlarının sürekli çalışması günümüzde zorunluluk haline geldi. Tekrar ediyorum hiç kullanmamaktan iyidir.

Sorun telefon yavaşlığı ise kusura bakmayın ama paraya kıyıp en az 12+ RAM'e sahip yüksek çekirdek ve GHz'ye sahip telefon almak şart. Arka planda güvenlik yazılımlarının sürekli çalışması günümüzde zorunluluk haline geldi. Tekrar ediyorum hiç kullanmamaktan iyidir.

Hocam Galaxy A35 kullanıyorum bu telefonda bile etkiliyor ya. Eğer cihazın iyiyse kullan bir şey demiyorum.

POCO X6 Pro kullanıyorum. 4-5 yıl kullanıp Snapdragon 8 Elite gen5 işlemcili cihaza geçeceğim.

Mükemmel. Ama tek söylemek istediğim antivirüslere tamamen güvenme. Onlarda bir yazılım. Hatta bizzat Norton uygulaması hacklenmişti. Yani eski virüsleri görürler, engellerler ancak yenilere yüzde 50 şansın var mış gibi hayal et. İyi sosyaller dilerim.

Geçmiş olsun. Bir arkadaşım sanırım yapı krediydi. Kartı alışverişe kapatıyorum otomatik açılıyor falan demişti. Bana garip gelmişti.

Yıllardır sanal kart kullanıyorum ve çevreme öyle yapmasını söylüyorum.

Şunu bir araştırın. Ben yıllar önce Ebay'den ürün almıştım. Adam herkesi dolandırmış. Bu şekilde birkaç ayda paramı bankadan aldım.

Kredi kartını sadece yakıt için, diğer işlemleri nakit avans ile tek çekim-nakit ödüyorum. İnternet alışverişi içinde sanal kart kullanıp işlem sonrası kapatıyorum. Bu tarz ödemeler için limit koymakta fayda var.