creazy

Üstün
Merhabalar, ItemSatış veya başka platformlarda satış yapan arkadaşlar, dolandırıcılara çok dikkat edin. Bunlar resmen çete olmuşlar.

Ben oyun hesabımı ItemSatış, Hesap.com.tr, Gamesatış vb. yerlere ilan olarak koydum. Bana yazıp “ciddi alıcıyım” diyorlar, sonra WhatsApp veya Instagram istiyorlar. İletişime geçtikten sonra hesabın videosunu falan istiyorlar. Videoları attıktan sonra kendi yaptıkları sahte alışveriş sitelerini gönderip “Buradan ilan aç, ben satın alacağım.” diyorlar.

Ben de siteye girip ilan açıyorum. Sonra sözde ilanı satın alıyorlar ama parayı çekebilmem için önce para göndermem gerektiğini söylüyorlar. Maalesef bu şekilde 2. kez dolandırıldım. Sonradan sistemi çözdüm, keşke daha önce fark etseydim.

İşin ilginç tarafı, dolandırıldıktan sonra bile ItemSatış'ta yeni hesap açıp tekrar bana yazdılar. Yine “ciddi alıcıyım” deyip WhatsApp istediler ve yine kendi yaptıkları siteyi gönderip ilan açmamı söylediler. Yani aynı yöntemle insanları avlamaya devam ediyorlar.

Ben polise/karakola gidip ekran görüntüleri, konuşmalar, IBAN ve dekontlar dahil elimde ne varsa verdim. 6 ay-1 sene içerisinde sonuçlanabilir, para geri gelebilir dediler. Hayırlısı bakalım.

Bir de maalesef ben bunlara kimliğimin ön ve arka fotoğrafını da göndermiştim. Olan oldu, artık daha dikkatliyim.

Siz benim yaptığım hatayı yapmayın. Aracı veya platform dışı ilanlara kesinlikle girmeyin. Tanımadığınız kişilerin gönderdiği sitelerden ilan açmayın ve özellikle “parayı çekmek için önce para yatırman gerekiyor” deniyorsa direkt uzaklaşın.

Benim karşılaştığım dolandırıcı siteler şunlar:

Benim başıma geldi, sizlerin de başına gelmesin. Dikkatli olun, kimseye hemen güvenmeyin.
Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Affedersin de yapacağın her şeyi yapmışsın, dikkatli olacağın ne kalmış? Bir de iki kere aynı oltaya düşmüşsün üstüne kimliğini atmışsın. Bu kadar bilinçsiz olunmamalı, geçmiş olsun.