Yil 2017 Nisan falan Rahip Brunson olaylariyla dolar 2.5 - 3 civarina gelmisti diye hatirliyorum belki 3'u biraz daha gecmis olabilir. O zaman universitede hazirliktaydim. Laptop alacaktim dolar yuzunden artan fiyatlardan sikayet ediyorduk arkadaslarla hey gidi gunler hey.

Hezimeti yaşatan dolar değil TL. Dolar artmıyor, TL değer kaybediyor. Aksine dolar yakın zamana kadar değer kaybediyordu 😂

Ne diyeyim bu hale getirenler utanmıyor bari biz onların yerine utanalım.

Herkese iyi sosyaller.

1 Dolar şuan 49.13 Türk lirasına denk geliyor. Son 5 yılda (2021-2026) yaklaşık yüzde %448 bir artış olmuş. Bu ekonomi hakkında sizler neler düşünüyorsunuz?

Eki Görüntüle 283195
Dünyada 1980 den beri doların alım gücü ciddi oranda düşmüştür ve düşmeye devam etmektedir , bizim şuan yaşadığımız durumu yaşamaktadır dolar da (ABD nin iç-dış borcu an itibarı ile 40 trilyon doları aşmıştır ve ödenemeyecek durumda gözükmektedir , ne zaman büyük devletlerin borçları ödenemez duruma gelmiş arkasından hep bir savaş çıkmıştır hepimizi etkileyen ) . Kümülatif değer kaybı %75 tir, Karşılık Oranı: 1980 yılındaki 100 doların alım gücü, günümüzde (2026) yaklaşık 400 dolara eşdeğer hale gelmiştir, Dolar bu 46 yıllık süreçte yıllık ortalama %3,10 civarında bir enflasyona maruz kalmıştır. Bize gelirsek ; burada zikredip başımızı belaya sokmak istemediğimiz nedenlerden dolayı kısaca ; evet ciddi enflasyon altında ezildiğimiz için dolar yüksek görünüyor (ki öyle) ama aslında memleketimizde dolar çok ucuzdur şuan , nakit TL çok değerlidir, bunun anlamı Allah korusun , özellikle Arap lar takas tan paralarını tam olarak çekerlerse ve bir şekilde baskılanan dolar serbest bırakılırsa şuanda gördüğümüz manzaraya rahmet okutur, içimizde ekonomist arkadaşlar varsa , şöyle cesaretli olanlardan :) , iyice bir yazsalar da , biz de durumumuzu iyice bir öğrensek. Alandan olmayan vatandaşlar olarak biz bunları biliyorsak, alandan olan arkadaşlar kim bilir neler söyleyeceklerdir.