Maalesef yurt dışı uygulamasıyla Türkiye uygulamasını karşılaştırmak sağlıklı değil. En azından hukuki anlamda sağlıklı değil. Yurt dışında hangi ülkelerde uygulanıyorsa ve sorun çıkmıyorsa o ülkenin mevzuatı buna cevaz veriyor olabilir. Yine de vicdanen karşılaştırma yapıp eleştiri yapmaya bir lafım yok elbette.
Martı tag da vergilendirmeye tabii ise, yani martı tag şirketi dışında sürücülerin de vergi mükellefi olduğu bir senaryo varsa, martı Tag'ın yaptığı taşıma hizmetini esasen ticari taşıma kapsamına sokabilir. Ticari taşıma kapsamına girdiği takdirde de buna yönelik mevzuattaki ruhsat, belge ve plaka vs. gibi gerekliliklere sahip olmaması sebebiyle bu taşıma faaliyeti yasal olmadığı sonucuna ulaşılabilir. Belki de mahkeme bu sebeple davayı kabul etmiş olabilir.
Sözlerimi eleştirmeyin, söylediğim gibi dosyayı görmeden, delilleri ve iddiaları görmeden yalnızca varsayım üzerine yorum yapıyorum ve sadece hukuki anlamda yorum yapıyorum. Yoksa insanların martı tag konusundaki vicdani değerlendirmelerine veya aynı şekilde taksi konusundaki eleştirilerine lafım yok. Taksileri, taksicileri ve taksi ücretlerini ben de benzer şekilde eleştiriyorum.![]()
Doğru karşılaştırmamak lazım yurt dışı ile ama yine dediğim gibi sorun taksi plakası, kullanılan uygulama şekli değil. Yurt dışındaki taksi plakası ücretleri ile Türkiye'deki kileri karşılaştırınca şok geçiriyorsunuz
Asıl sorunun ne olduğunu belirtmeye çalıştım aslında ben orada. O yüzden karşılaştırıyorum.
Bu ülkede
Sibel Can, Aleyna Tiki, lvlc5, İbrahim Tatlıses gibi insanların yüzlerce taksi plakası var gerisini siz düşünün
Son düzenleme: