Başlıkta da yazdığı gibi program açılmıyor. Kaldırıp Microsoft Store'dan yeniden yükledim ayrıca programlardan onar tuşuna da bastım ama tekrar yüklediğimde yine açılmadı. İnternet bağlantısını kapatıp girmeye çalıştığımda program sadece siyah ekranda Dolby yazısında kalıyor, ne kadar beklersem bekleyeyim açılmıyor. İnternet varken girmeye çalıştığımda o ekrandayken program kendini otomatik olarak kapatıyor. Eski sürümü de yüklemeyi denedim olmadı.
1.
Sistem Gereksinimlerini Kontrol Et:
- Dolby Access'in çalışabilmesi için sisteminizin gereksinimlerini karşıladığından emin olun. İşletim sistemi güncellemelerinin yapıldığını kontrol edin.
2.
Grafik Sürücülerini Güncelleyin:
- Grafik kartı sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncellemeleri yükleyin. Bunun için:
- Başlat menüsünden "Aygıt Yöneticisi"ni açın.
- "Ekran kartları" bölümüne tıklayın ve grafik kartınıza sağ tıklayıp "Sürücüyü güncelleştir" seçeneğini seçin.
3.
Windows Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Windows güncellemelerini kontrol edip, varsa güncellemeleri yükleyin. Bunu yapmak için:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update bölümüne gidin ve "Güncellemeleri denetle" butonuna tıklayın.
4.
Uygulama Verilerini Temizleyin:
- Dolby Access uygulamasının verilerini temizlemek için:
- Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamalar ve özellikler bölümüne gidin.
- Dolby Access'i bulun, üzerine tıklayın, "Gelişmiş seçenekler"e girin ve "Sıfırla" butonuna tıklayın.
5.
Antivirüs/ Güvenlik Duvarını Kontrol Edin:
- Antivirüs programınızın veya güvenlik duvarınızın Dolby Access uygulamasını engelleyip engellemediğini kontrol edin. Gerekirse geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.
6.
Dolby Access'i Yönetici Olarak Çalıştırın:
- Dolby Access'i yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Uygulama simgesine sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.
7.
Sistem Dosyası Denetleyicisini Çalıştırın:
- Windows Tuşu + R kombinasyonuna basarak "Çalıştır" penceresini açın. "cmd" yazarak Komut İstemi’ni açın, ardından
sfc /scannow komutunu girin ve Enter'a basın. Bu, sistem dosyalarını onaracaktır.
8.
Pil Gücü Ayarlarını Kontrol Et (Taşınabilir Bilgisayarlar için):
- Güç planınızın "Yüksek Performans" olarak ayarlandığından emin olun. Böylece uygulamaların düzgün çalışmasını destekleyebilirsiniz.
Eğer tüm bu adımlar sorununuzu çözmediyse, daha fazla bilgi verebilirseniz (örneğin, işletim sistemi sürümünüz, grafik kartı modeli gibi) daha spesifik çözümler sunabilirim.