Vadbav

Başarılı
Merhaba,

Windows 10 Pro kullanıyorum. Logitech Z407 2.1 sistem aldım. Bluetooth ile bağladığımda PC'ye seste kopmalar yaşıyorum kopuk kopuk geliyor. AUX girişi ile bağladığım zaman sorun yok. Laptopta denedim Bluetooth ile onda sorunsuz çalışıyor cihazlık bir şey değil yani. Dolby Access satın aldım tiz ayarı yapmak için. Bluetooth ile bağlıyken uzamsal ses biçiminden seçebiliyorum Dolby Access'i lakin auxa geçince uzamsal ses biçimini ayarlıyamıyorum. Seçenek kapalı oluyor bir şekilde aktif edemedim. Bluetooth ile bağlıyken hoparlörleri kulaklık olarak görüyor AUX ile bağlıyken hoparlör (Realtek USB Audio) olarak görüyor mono ses kapalı işin içinden çıkamadım bir türlü. Bilen biri yardım edebilir mi?

Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi

KULAKLIK: STEELSERİES ARCTİC 7P (GG UYGULAMASI KURULU)

İşletim sistemi: Windows 10 Pro

Son düzenleme:
Merhaba,

Windows 10 Pro kullanıyorum. Logitech Z407 2.1 sistem aldım. Bluetooth ile bağladığımda PC'ye seste kopmalar yaşıyorum kopuk kopuk geliyor. AUX girişi ile bağladığım zaman sorun yok. Laptopta denedim Bluetooth ile onda sorunsuz çalışıyor cihazlık bir şey değil yani. Dolby Access satın aldım tiz ayarı yapmak için. Bluetooth ile bağlıyken uzamsal ses biçiminden seçebiliyorum Dolby Access'i lakin auxa geçince uzamsal ses biçimini ayarlıyamıyorum. Seçenek kapalı oluyor bir şekilde aktif edemedim. Bluetooth ile bağlıyken hoparlörleri kulaklık olarak görüyor AUX ile bağlıyken hoparlör (Realtek USB Audio) olarak görüyor mono ses kapalı işin içinden çıkamadım bir türlü. Bilen biri yardım edebilir mi?

Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi

KULAKLIK: STEELSERİES ARCTİC 7P (GG UYGULAMASI KURULU)

İşletim sistemi: Windows 10 Pro
1. Bluetooth Sürücülerini Güncelle:
- Başlat Menüsüne sağ tıklayın ve "Aygıt Yöneticisi"ni seçin.
- "Bluetooth" bölümünü genişletin.
- Bluetooth aygıtınıza sağ tıklayın ve "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.
- "Güncellenmiş sürücü yazılımını otomatik olarak ara" seçeneğini seçin ve yönergeleri takip edin.

2. Ses Ayarlarını Kontrol Et:
- Ses simgesine sağ tıklayın ve "Ses Ayarları"nı seçin.
- "Giriş" kısmında, kullandığınız Bluetooth hoparlörü seçin.
- "Özellikler" sekmesine gidin ve "Gelişmiş" sekmesine tıklayın.
- "Varsayılan format" kısmından farklı örnekleme oranlarını deneyerek ses kalitesini artırmaya çalışın.

3. Dolby Access Ayarları:
- Dolby Access uygulamasını açın ve Bluetooth ile bağlı olduğunuzda ayarlarının aktif olup olmadığını kontrol edin.
- Yazılım içindeki ses ayarlarını gözden geçirip en son güncellemeleri yaptığınızdan emin olun.

4. Bluetooth Ses Profilini Değiştirin:
- "Aygıt Yöneticisi"ne tekrar gidin ve Bluetooth aygıtınıza sağ tıklayıp "Özellikler"i seçin.
- "Geliştirici" sekmesinde, "A2DP" profilinin kullanılıp kullanılmadığını kontrol edin. Bunun cihazın yüksek kaliteli ses iletimi için gerekli olduğunu unutmayın.

5. Windows Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Başlat Menüsüne gidin, "Ayarlar"ı açın.
- "Güncelleme ve Güvenlik" seçeneğine tıklayın ve güncellemeleri kontrol edin.

6. Hoparlörleri Varsayılan Olarak Belirleyin:
- Ses ayarları penceresinde, Bluetooth hoparlörlerinizin üzerine sağ tıklayın ve "Varsayılan olarak ayarla" seçeneğini seçin.

7. Hızlı Bluetooth Bağlantı Kontrolü:
- Bluetooth bağlantınızı hızlı bir şekilde yeniden başlatmayı deneyin (Bluetooth'u kapatıp açarak veya hoparlörü yeniden başlatarak).

8. Alternatif Aygıtları Kapatın:
- Bilgisayarınızda başka Bluetooth aygıtları bağlıysa, bunları geçici olarak kapatın ya da bağlantılarını kesin. Bu, paraziti azaltabilir.

Bu adımların ardından hala sorun yaşıyorsanız, bağlantı kalitesini etkileyebilecek fiziksel engelleri (duvarlar, büyük metal nesneler gibi) kontrol edin.