Domain sağlayıcı önerisi

Bu konuda katılıyorum, ticari kullanacaksanız özellikle son tercihiniz Natro olmalı domainde.
Hizmet kalitesi 2022 Yılına kadar güzeldi. Şu anda gerçekten tüm fiyatlarını dolar'a çekmişler ve sistemlerinde bir çok sorun mevcut.
Destek sistemleri desen paran kadar konuşursun.
Domain desen başka firmaya aktarabilirsen şanslısın.
Ödeme 1 gün geçsin olanları izleyin.

Çok uzun bir süre çalıştım Natro ile, yanlış hatırlamıyorsam 2013-2015 arasıydı. Hep dolardı aslında fiyatlar, o dönem de dolar ileydi. Destek olarak iade eder 24 saat telefon ile destek alabiliyorsunuz o konuda bir artısı var ama genel olarak kullanımı zor ve yavaş işlem yapılan bir hizmet sağlayıcı.

Siz o yıllarda Natro.net'i kullanıyordunuz hocam. 2 Farklı firma vardı aslında. Şu an tek bir tarafa çevirdiler elimde bir video vardı bulabilirsem atacağım. Şu an gerçekten faiş fiyatlar var kampanya yerine bindirme uyguluyorlar. Bunlar benim düşüncelerim.

Doğrudur, fiyatlar konusunda haklısın Cloud sunucu alacaktım şirketim için fakat fiyatları görünce ben de şaşırdım. Tercihmi yurtdışından yana kullanmak zorunda kaldım.

Doğrudur, fiyatlar konusunda haklısın Cloud sunucu alacaktım şirketim için fakat fiyatları görünce ben de şaşırdım. Tercihmi yurt dışından yana kullanmak zorunda kaldım.

Contabo, Hetzner, Vultr kullanıyorum sunucu için. Bu sunucular ile mail sunucu açtım 1 defa kesinti yaşamadım.

Hetzner üzerine tanımam bir de AWS. Aktif tüm şirket sunucularım Hetzner'de barınıyor.

AWS b2b projeleri için birebir. Kaynak kullanımı az. Performansı yüksek ki arkasında Amazon var.
Hetzner güzel bir şirket fakat bizim türkler sabrınız zorluyor firmanın. Yakında Türkiye'deki erişimi engellerlerse şaşırmayın hocam.

Kurumsal üyeyim valla beni etkilemiyor, son dönemde Türk kullanıcıların hesapları kapanıyormuş ama ben hiç sorun yaşamadım uzun yıllardır zaten otomatik ödemede her şey.

Açığa düşmesini beklediğim bir domaindi zaten. En sonunda açığa düşmüş alayım diye düşünüyorum.

Domain kiralayacağım. Öneriniz var mı? .com alan adını almayı düşünüyorum.
Sadece Türkiye için kullanılacak bir web sitesi açacaksanız .com.tr öneririm. .com.tr alan adları, .com alan adından daha ucuz oluyor. Alan adı sağlayıcısı olarak ODTÜ Geliştirme Vakfına ait olan METUnic'i öneririm. .com.tr alan adları, yıllık 75 TL gibi ucuz bir fiyata satılıyor. .com alan adları da tam hatırlamamakla beraber 200 TL civarında satılıyor.
Türkticaret de yenileme yapmak için pahalı bir ücret ödeniyordu sanırsam. Araştırmanızı öneririm. Ancak METUnic'te yenileme ücreti yok, .com.tr alan adı aldıysanız şu anlık fiyata göre 75 TL ile yenileme yaparak kullanıma devam edebiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…