Bazı Anti-cheat uygulamalarına Linux desteği çıksın bende geçeceğim.
Linux kitlesinin çoğu online oynamadığından ötürü portları kaldırıyorlar.

Benim sistemim iyi, ondan bende sorunsuz çalışıyor. Sistemin ne bilemem ondan deneyimin farklı olabilir Windows 11 için.

Sistemim Windows 11 için fazla bile ancak o kadar yavaş çalışıyor ve bilgilerimi kontrol etmeye çalışıyor ki bu sebeple Linux kullanıyorum.

Sistem:

Ryzen 5 5500

RTX 4060

2x8GB RAM

Adata Legend 700 SSD

Seasonic GM-650 PSU

Bu benim masaüstüm:

Ekran Görüntüsü_20241103_070634.webp

Benim sistemim iyi, ondan bende sorunsuz çalışıyor. Sistemin ne bilemem ondan deneyimin farklı olabilir Windows 11 için.

Hocam Windows 11'e geçme meselesini neden donanımsal sanıyorsunuz? Windows 11'de bariz sıkıntılar var. Bunların çoğunu muhtemelen çözmüşlerdir ancak ben hâlâ Linux kullanıyorum. Üstüne yazılımcı falan değilim. Hatta siyasetçi olacağım.

Son düzenleme:
10 yıllık işletim sistemi, güncelleme alacak falan diyosunda farkında mısın 2022'den sonra her yıl gelen güncellemeler gelmiyor mesela 23H2 24H2 gibi. Şu an 22H2 var Windows 10 da. Yani 2022 sürümü, oradan bile anlarsın güncelleme almayacağını.
Evet işletim sistemi güncelleme almayacak ancak bu uygulamalar çalışmayı bırakacak demek değil o konuda bir anlaşalım.
Hatta bazı uygulamalar ve oyunlar Windows 11'den daha iyi çalışıyor Windows 10 da şu anda.
Windows 11 stabil olsa kimse son model sistemleriyle Windows 10 da kalmaz zaten, insanlar salak değil.
Bu arada Windows 10'un derleme numarası da yükseldi.
İşin garibi de ne biliyor musunuz?
Windows 11 ve 10 NT10.0 kerneli üzerinde çalışıyor yalandan bile olsa NT numarası bile yükselmemiş. :D

Ekran Alıntısı.webp

Ayrıca güncelleme almaması iyi bir şey olmuş olabilir.

Son düzenleme:
Kitlesinin çoğu online oynamadığından ötürü portları kaldırıyorlar.

Sistemim Windows 11 için fazla bile ancak o kadar yavaş çalışıyor ve bilgilerimi kontrol etmeye çalışıyor ki bu sebeple Linux kullanıyorum.

Sistem:

Ryzen 5 5500.

RTX 4060.

2x8GB RAM.

Adata Legend 700 SSD.

Seasonic GM-650 PSU.

Bu benim masaüstüm:

Eki Görüntüle 95650

Hocam Windows 11'e geçme meselesini neden donanımsal sanıyorsunuz? Windows 11'de bariz sıkıntılar var. Bunların çoğunu muhtemelen çözmüşlerdir ancak ben hâlâ Linux kullanıyorum. Üstüne yazılımcı falan değilim. Hatta siyasetçi olacağım.
Mesela Riot Games'in oyunları çalışmıyor Linux da. Bende hiçbir sıkıntı yok mis gibi çalışıyor Windows 11.

Linux kitlesinin çoğu online oynamadığından ötürü portları kaldırıyorlar.

Sistem:

Ryzen 5 5500.

RTX 4060.

2x8GB RAM.

Adata Legend 700 SSD.

Seasonic GM-650 PSU.

Bu benim masaüstüm:

Eki Görüntüle 95650

Hocam Windows 11'e geçme meselesini neden donanımsal sanıyorsunuz? Windows 11'de bariz sıkıntılar var. Bunların çoğunu muhtemelen çözmüşlerdir ancak ben hâlâ Linux kullanıyorum. Üstüne yazılımcı falan.
Evet işletim sistemi güncelleme almayacak ancak bu uygulamalar çalışmayı bırakacak demek değil o konuda bir anlaşalım.
Hatta bazı uygulamalar ve oyunlar Windows 11'den daha iyi çalışıyor Windows 10 da şu anda.
Windows 11 stabil olsa kimse son model sistemleriyle Windows 10 da kalmaz zaten, insanlar salak değil.
Bu arada Windows 10'un derleme numarası da yükseldi.
İşin garibi de ne biliyor musunuz?
Windows 11 ve 10 NT10.0 kerneli üzerinde çalışıyor yalandan bile olsa NT numarası bile yükselmemiş. :D

Eki Görüntüle 95653

Ayrıca güncelleme almaması iyi bir şey olmuş olabilir.

Kullanım için bir sakıncası yok ki hard diskin SSD olarak gözükmesi, sende bakmayıver ne olacak yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela Riot Games'in oyunları çalışmıyor Linux da. Bende hiçbir sıkıntı yok mis gibi çalışıyor Windows 11.

Ben Riot'tan nefret ediyorum. Tencent'in firması olmasından mütevellit Vanguard ile senden veri çalıyor.

Ek: Online oyunda oynamıyorum.

Bende hemen hemen benzer özelliklere sahip laptop kullanıyorum yağ gibi akıyor, belki yüklediğiniz sürümle alakalı olabilir. Temiz kurulumla mı geçmiştiniz?
  • RTX 4050
  • R5 7535HS
  • 16 GB DDR5 RAM.
  • 512 M.2 SSD.
Yanlış hatırlamıyorsam temiz kurulum değildi hocam ya, direkt yükseltme yapmıştım. Bana bildirim vermişti Windows Update kısmında, aslında hep veriyordu da ben şimdilik bunda kal diyordum. Bir gün gıcık oldum "Ulan tamam geçeceğim" dedim. Yükselttim ve rezaletti. Temiz kurulum ve yükseltme arasında fark olur mu ki?

Ben Riot'tan nefret ediyorum. Tencent'in firması olmasından mütevellit Vanguard ile senden veri çalıyor.

Ek: Online oyunda oynamıyorum.

Ama ben online oyun oynuyorum ve riot games i kullanıyorum ondan benim için ve ben gibi olanlar için uygun değil Linux, hem hile kullanıp kullanmadığını belirlemek için SS alıyor diye biliyorum.

Kullanım için bir sakıncası yok ki hard diskin SSD olarak gözükmesi, sende bakmayıver ne olacak yani.
Microsoft'a toz kondurmuyorsunuz maşalllah.
Adamlar Windows 11 24H2 ile Görev Yöneticisi'ni ve Windows gezginini tamamen bozdu kimsenin umru değil. :D
Ayriyeten oyunlar o kadar da iyi çalışmıyor ve daha birçok sorunu mevcut.

Ama ben online oyun oynuyorum ve riot games i kullanıyorum ondan benim için ve ben gibi olanlar için uygun değil Linux, hem hile kullanıp kullanmadığını belirlemek için SS alıyor diye biliyorum.
Ben size "geçin" demiyorum. Neden geçtiğimi söyledim. Riot meselesine gelirsek senin bilgisayarının klasörlerini, .exe uzantılı dosyaları taramadan hileyi tespit edemez. Bu arada çeşitli bilgilerini bir virüs gibi alır Tencent'te bilgileri satar. Zaten adamlar bu işin piri.

Microsoft'a toz kondurmuyorsunuz maşalllah.
Adamlar Windows 11 24H2 ile Görev Yöneticisi'ni ve Windows Gezgini'ni tamamen bozdu kimsenin umru değil. :D
Ayrıyeten oyunlar o kadar da iyi çalışmıyor ve daha birçok sorunu mevcut.

Windows 11'in yeni getirdiği güncellemede Ms sorunu vardı. Normale göre 2Ms daha fazla çalışıyordu. Bu da beni aşırı rahatsız ediyordu. Ekleme olarak Denetim Masasını da kaldıracaklarmış. Windows'u tek sevdiğim tarafı Denetim Masası ayarlarıydı.

Yanlış hatırlamıyorsam temiz kurulum değildi hocam ya, direkt yükseltme yapmıştım. Bana bildirim vermişti Windows Update kısmında, aslında hep veriyordu da ben şimdilik bunda kal diyordum. Bir gün gıcık oldum "Ulan tamam geçeceğim" dedim. Yükselttim ve rezaletti. Temiz kurulum ve yükseltme arasında fark olur mu ki?
Windows 11 garip bir işletim sistemi bir gün çok iyi çalışırken ertesi gün yamulabiliyor.
Ama Windows 10 öyle mi aç diyorum açıyor,kapa diyorum kapıyor. :D:D
Umarım bir gün Windows 11 de bu stabilliğe ulaşır.