Haziran 2024 için Steam Donanım Anketi sonuçları açıklandı.

Buna göre Windows 10, önceki aya göre %0.93'lük bir azalış ile %49.42 ile pazar payında önderliğini sürdürüyor.

2021'de genel kullanıma sunulan Windows 11 ise %0,55'lik bir artış ile %46.63 ile Windows 10'u yakından takip ediyor.

Bu durum, Windows 11'in bu hızla devam etmesinin bir sonucu olarak Windows 10'u çok yakında geçebileceğini ve yeni lider olabileceğini gösterebilir.

Eki Görüntüle 61637

Daha fazlası için;

Steam anket sonuçları genelden farklı sonuçlar veriyor, Windows 10 Statcounter'a göre hala 2 kat farkla lider. Genel olarak daha iyi donanıma sahip oyunu kısmı içinde bile Windows 10'u zar zor yakalayabilmiş.

Son düzenleme:
Neyde geçiyoruz 10'u? RAM kullanımında mı?

1719919775524.webp

Online oyunlari yine unut, offline oyunlari da unut Linux'un aksine.
Bak unuttuk şu an. Steam ve Epic destekli oyunları online oynayabilirsin. Offline oyunlar şu an düzeltiliyor ve M4 çip çıktığı zaman oyunculuğu daha çok yaygınlaştıracaklar.

Son düzenleme:
Windows 10, desteğini kaybettikten sonra kitlesi üçe bölünecekler bence:

1- Windows 11'e geçecekler,
2- Linux'e geçecekler,
3- MacOS'e geçecekler.

Oranlar ne olur bilemem ama Windows 11 yine artarken bir kısım da çekirdek kullanıcı olarak 10'da kalmayı tercih edecektir. 11 hiçbir zaman çıkmamalıydı, aynı temayı 10'a getirip güncellemelere devam etmelilerdi.

Windows 10 güncelleme desteği sona erdikten birkaç ay sonra %15-20lere kadar düşecektir pazar payı. Bunların büyük çoğu Windows 11e geçecek olsa da Linux'da bana kalırsa %6-7 bandını geçecektir. Öte yandan macOS oyunculuğu da genişlemekte.
Ben böyle bir copium görmedim.