Makaleler
1
Windows 10'un tüketici sürümleri (Home ve alt sürümleri & Pro ve alt sürümleri), 14 Ekim 2025'te hizmet sonuna ulaşacaktır.

Ocak 2025 için Steam Donanım Anketi sonuçları açıklandı.

Buna göre, 2021'de genel kullanıma sunulan Windows 11, önce ki aya göre %1.50'lik bir azalış ile %53.56 oranıyla lider durumda.

Mayıs 2018'den Ekim 2024'e kadar lider olan Windows 10, önceki aya göre %0.48'lik bir artış ile %42.87 oranıyla Windows 11'i takip ediyor.

1738516379425.webp

Daha fazlası için:

Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoft, Windows 10'un fişini çekerek Linux tarafına daha fazla kullanıcı kazandıracak diye düşünüyorum. Windows'tan başka bir şey kullanmayı bilmeyen kullanıcılar ise güncel kalmak için Windows 11'e geçmek için sistemlerinde güncelleme yapacaklar.

Linux kişisel kullanım için uygun bir sistem değil. Her kurduğun uygulama için parola istiyor, uygulama mağazasında her uygulama bulunmuyor. Çoğu uygulama uzun süredir güncellenmemiş. Bazı yazılımları ve driverları kurmak işkence. Masaüstü için Fan Control uygulaması bulmak zorundasın (Masaüstü PC'lerde fanlar sürekli farklı hızlarda çalışıyor). Üreticilerin yazılımlarını kullanamıyorsun. Her oyunu oynayamıyorsun.

Macera arayan kurup deneyebilir. Bunlar kişisel yorumların.

Linux kişisel kullanım için uygun bir sistem değil. Her kurduğun uygulama için parola istiyor, uygulama mağazasında her uygulama bulunmuyor. Çoğu uygulama uzun süredir güncellenmemiş. Bazı yazılımları ve driverları kurmak işkence. Masaüstü için fan Control uygulaması bulmak zorundasın (masaüstü PC'lerde fanlar sürekli farklı hızlarda çalışıyor). Üreticilerin yazılımlarını kullanamıyorsun. Her oyunu oynayamıyorsun.

Macera arayan kurup deneyebilir. Bunlar kişisel yorumların.

Dediklerini "Kullanmasını beceremiyorum" diye yorumladım. Ben hiç bir sorun yaşamıyorum, asıl Windows çok sorunlu bir sistem.