SHERLOCKED 63
Üstün
Selam. Üniversiteye başlayınca tekrar ateşlendi bende. Malum üniversite, laptop almam gerek. 4060 ve 4070 arasında çok fark yoktu ama ben 4070 yazısı göreceğim ya? Bir de R9 var diye 4070'li laptop aldım. Baktım gücü beni kesmiyor; 9600X, 9070 XT masaüstü ile takas ettim. Bu sefer de monitör yok
parayı bir de ona bastım. Şu an bir sıkıntımın kalmaması gerek değil mi? Sırf ucuz diye 420mm AiO alıp ona özel kasa aldım (kasamın hava akışı kötüydü). Buraya kadar yaklaşık 6 aydır masaüstüne sahibim bu arada ama bitirdiğim oyun sayısı 1 falan. Sıcaklıklarım kötü olmamasına rağmen 3 tane egzoz fanı aldım. Minecraft oynadığım için 9600X'ten 9850X3D'ye geçtim sırf oyunun ilerleyen safhalarında oyun kasıyor diye. Sonra baktım sistem çok yer kaplıyor, küçültmek için mini ITX anakart aldım ama AiO'yu değiştirmek istemediğim için kasa tasarlamam gerekiyordu, aylardır anakart kutusunda duruyor, PCI-e uzatma kablosu bile almıştım ucuza geldiği için. En son OLED macerasına kaptırdım kendimi. 22.000 TL'ye 4K 32 3. nesil Samsung alacakken bütçemi hayli hayli aşıp 4. nesil aldım çünkü kendimi kaptırmışım artık. Tabii monitör değişti hoparlör de aldım, hoparlör parazit yapıyor diye ayrı güç adaptörü aldım. Almışken monitör kolu da aldım. Ve bitirilen oyun sayısı hala 1.
Yakın zamanda bu sistemde 2. oyunumu bitirdim ve şunu fark ettim, başlangıçtaki amacımın tamamen dışına çıkmıştım. Oyun oynamak için aldığım sistemi aylarca tek bir oyun bile bitirmeden sistemi daha da geliştirmek için kullanmıştım. Teknolojinin bana hizmet etmesi gerekirken kendine hizmet ettiriyordu. 2. oyunu bitirince ne 4K'ya ne de mükemmel renkler ihtiyacım olduğunu fark ettim çünkü aldığım zevkin %80'i zaten oyunun kendisinden geliyordu, bana sunuluş biçiminden değil.
Biraz düşüncelerimi aktarmak istedim, umarım başarılı olmuşumdur.
Yakın zamanda bu sistemde 2. oyunumu bitirdim ve şunu fark ettim, başlangıçtaki amacımın tamamen dışına çıkmıştım. Oyun oynamak için aldığım sistemi aylarca tek bir oyun bile bitirmeden sistemi daha da geliştirmek için kullanmıştım. Teknolojinin bana hizmet etmesi gerekirken kendine hizmet ettiriyordu. 2. oyunu bitirince ne 4K'ya ne de mükemmel renkler ihtiyacım olduğunu fark ettim çünkü aldığım zevkin %80'i zaten oyunun kendisinden geliyordu, bana sunuluş biçiminden değil.
Biraz düşüncelerimi aktarmak istedim, umarım başarılı olmuşumdur.
Son düzenleme: