27294

Uzman
Sorum başlıkta ki gibi; sizce gelecekte donanım merkezli sistemlerde oyunculuk biter mi? Donanımlar bundan etkilenir mi?

Benim cevabım; evet.

Gelecekte internet tabanlı oyun sistemleri internetin artık devasa hızlara ulaşmasıyla aşırı yaygınlaşacak. Abonelik sistemlerinin de hayatımızın her yerini ele geçireceği yavaş yavaş belli oluyorken benim düşündüğüm en mantıklı sonuç bu. İleride insanlar sıfır gecikme ve müthiş internet hızlarıyla donanıma olan ihtiyaç azalacak.

Buna biraz markalar da sebep olacak, yeni teknolojiyi 1 sene takip etmeyin bir sürü birbirinin aynısı ama farklı isimlerde donanımlar çıkmaya başlıyor. Elbette donanımlara sahip olmak güzel bir his, teknoloji sever birisi olarak hobi gibi bir şey. Fakat en iyi kalitede oyun oynamakta gerçekten pahalı bir işlem. Şahsen ileride sıfır gecikme ile harika kalitede oyunları donanımsız oynamayı seçenlerden bir olurdum.

Ready Player One filmi ne zaman gerçek olur bilmiyorum, oda donanım tabanlı ama onu bile görsek yeterli bence, apple vision beni çok heyecanlandırmıştı fakat etkisi kısa sürdü yok oldu. Umarım artık teknolojide sıçrama görürüz çünkü tıkandılar.

Ready Player One filmi ne zaman gerçek olur bilmiyorum, oda donanım tabanlı ama onu bile görsek yeterli bence, Apple vision beni çok heyecanlandırmıştı fakat etkisi kısa sürdü yok oldu. Umarım artık teknolojide sıçrama görürüz çünkü tıkandılar.

İsteseler şu an ready Player One filmindeki gibi bir cihaz yapıp 200 dolara maal edebilirler. Fakat yapmıyorlar çünkü izinleri yok. Senin sandığın gibi her gün teknolojiyi nasıl geliştiririz diye çalışmıyorlar, veya teknolojinin gelişimi için kafana göre çalışamazsın. Devlet sana geliştir der sen geliştirirsin.

Böyle bir sistem getirilebilir mi? Getirilmez bence.

Halihazırda zaten GeForce NOW gibi sistemler var, sadece tam anlamıyla gelişmiş değiller ve internet hızı gereksinimleri yüksek.

Ready Player One filmi ne zaman gerçek olur bilmiyorum, oda donanım tabanlı ama onu bile görsek yeterli bence, Apple vision beni çok heyecanlandırmıştı fakat etkisi kısa sürdü yok oldu. Umarım artık teknolojide sıçrama görürüz çünkü tıkandılar.

Sanal gerçeklik teknolojisinin eninde sonunda mükemmel ve nihai sürümüne yükseleceğini düşünüyorum. Fakat tamamen nörolojik seviyede bir oyuna giriş, orası muamma.

Hani imkansız demek istemiyorum, bundan 50 sene öncesinin teknolojik farkıyla günümüze bakınca imkansız demek istemiyorum. Fakat zor, ancak sağlam donanımlı bir sanal gerçeklik ve aynı şekilde çok sağlam geliştirilmiş bir oyun olur ama tamamen içe dalmanın ben pek mümkün olduğunu sanmıyorum.

Halihazırda zaten GeForce NOW gibi sistemler var, sadece tam anlamıyla gelişmiş değiller ve internet hızı gereksinimleri yüksek.

Sanal gerçeklik teknolojisinin eninde sonunda mükemmel ve nihai sürümüne yükseleceğini düşünüyorum. Fakat tamamen nörolojik seviyede bir oyuna giriş, orası muamma.

Hani imkansız demek istemiyorum, bundan 50 sene öncesinin teknolojik farkıyla günümüze bakınca imkansız demek istemiyorum. Fakat zor, ancak sağlam donanımlı bir sanal gerçeklik ve aynı şekilde çok sağlam geliştirilmiş bir oyun olur ama tamamen içe dalmanın ben pek mümkün olduğunu sanmıyorum.

Ben çok rpo hayranıyım diyorsan, aynı RDO'daki gibi vücut hareketlerini algılayan kıyafetler var. Onlar ile birlikte bir Quest 3 alırsan RDO'yu iliklerine kadar yaşarsın.