Ceyhun

Uzman
Eski anakartımda OEM lisans vardı. Anakart değişince lisans gitti. Ben de telefonla etkinleştirme kısmından ücretsiz hattını aradım bana 15 partlık kadar farklı rakamlar söylediler en sonda bir lisans gibi bir şey yolladılar mesaj ile Windows etkinleştirildi yazısı belirdi. Önceden "Windows dijital bir lisans ile etkinleştirildi" yazısı vardı. Bir de güncelleştirmeler kısmında böyle bir yazı belirdi bazı şeyler de değişik geldi acaba bir sorun mu var çözemedim.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    15 KB · Görüntüleme: 64
  • 2.webp
    2.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 58
Bununla ilgili rehberim vardı ama arama özelliği şu anda bozuk o yüzden bulamıyorum.

Buldum.

Bununla ilgili rehberim vardı ama arama özelliği şu anda bozuk o yüzden bulamıyorum.

Buldum.

Teşekkür ederim. Peki lisans etkinleştirme yazısı normal mi önceden Windows dijital bir lisans ile etkinleştirildi yazısı vardı.

Bir de bu yöntem lisansı silmez değil mi?

Teşekkür ederim. Peki lisans etkinleştirme yazısı normal mi önceden Windows dijital bir lisans ile etkinleştirildi yazısı vardı.
Bir de bu yöntem lisansı silmez değil mi?
Taktığınız anakartta OEM lisansı olmadığı için size özel bir seferlik lisans vermiş olabilirler. OEM lisansları cihazlara özeldir. Anakartın değişmesi de cihazın değişmesi anlamına gelir. Bu yüzden muhtemelen böyle yazıyor.

Taktığınız anakartta OEM lisansı olmadığı için size özel bir seferlik lisans vermiş olabilirler. OEM lisansları cihazlara özeldir. Anakartın değişmesi de cihazın değişmesi anlamına gelir. Bu yüzden muhtemelen böyle yazıyor.

Yani bu lisans geçici mi? Ama önceki lisansımın son 5 hanesi ile aynı.

Anakart kimliğini Microsoft sunucusuna kaydediyor, biraz süre alabilir. Sorun yok yani kısaca mevcut anakartın lisanslanmış duruyor.