Donanıma ve sisteme ilgisi olan 11. sınıf bilişim öğrencisi, gelecekte ne yapabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Pcbilgilisi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 182
  • Etiketler Etiketler
    sizce
Yer
Sinop

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Uzmanlık alanlarım:
11. sınıf bilişim bölümü yazılım geliştirme dalı öğrencisiyim. 16 yaşındayım. Bana hangi meslekleri önerirsiniz? Bilişime ilgiliyim ama donanım ve sistem kısmı ile ilgileniyorum, yazılımı sevmiyorum. Sizce donanım ve sistem bilgisi ile olan işler var mı?

Hangi işi önerirsiniz?

Uzmanlık alanlarım:

AlanSeviyeAçıklama
YouTube İçerik ÜretimiOrta2019–2021 arası aktif, 500 aboneye ulaştı.
Linux BilgisiOrtaUIOSLinux adlı kendi dağıtımını geliştirdi.
Mobil SistemlerOrtaROM kurulumu, TWRP, Preloader bilgisi.
Sistem OptimizasyonuYüksekWindows ve Linux’ta debloat işlemleri.
Teknik DestekYüksekForumlarda ve gerçek hayatta birçok kişiye yardım etti.
ProgramlamaTemelC#, C, Python dillerinde giriş düzeyinde bilgi.
ElektronikTemel-OrtaArduino’da devre kurup kod yazabiliyor, Raspberry Pi kullanımı, bilgisayar ve laptop söküp takma, lehim bilgisi.
Topluluk YönetimiOrta-YüksekWindows Çetesi, Vistacı 3’lü, Techolaycılar.
Tarih BilgisiOrta-YüksekKüçük yaşlardan beri tarih oyunları ve analizlerine ilgi duyuyor.
FelsefeGiriş2024 sonrası felsefi düşünceye yöneldi.
Sistem BilgisiYüksekBirçok işletim sistemi, Custom ROM ve Linux dağıtımını denedi (LineageOS, Viper OS, AEX, CyanogenMOD, Resurrection Remix, Superior OS, AOSP 11 GSI).

İlgi yani uzmanlık alanlarım bu şekilde. Bu arada küçük şehirde yaşıyorum. DEHB hastalığım var, bu yüzden yazılıma pek odaklanamıyorum ve ilgi alanım değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik servis olur gibi senden. Ancak insanların ne dediğinden çok sen ne yapmak istiyorsun? Önemli olan o.

Bende aynı şekil bilişim bölümü istiyordum fakat elektronik bölümüne puanım yetti. Çok memnunum, şuan laptop yetkili servisinde stajyer olarak çalışıyorum. @talongod hocamın dediği gibi teknik serviste çalışabilirsin. Ayrıca tabii ki senin ne istediğin önemli.

Teknik servis iyidir. Bende Bilgisayar Teknolojisi bölümünden 2022 yılında bölüm birincisi oldum ama bazı saçmalıklar yüzünden ne özelde ne devlette kendimle ilgili iş bulabiliyorum. Umarım o konuda şansınız olur.

Hocam lise KPSS sınavına girip, 70+ puan yapıp bilgisayar işletmeni olmayı önerir misiniz?

Açıkçası listeye baktığımda biraz kendimi görmüş gibi oldum Umarım güzel yerlere gelirsin kardeşim.

Önünde zamanın varken her şeyi bir kenara bırak, güzelce üniversite sınavına hazırlanmaya bak ve ilgilendiğin şeylere güzel bir üniversitede mühendislik kazandıktan sonra devam et. Aksi takdirde hobi olarak bile muhtemelen zar zor ilgilenebilecek durumda olacaksın.

Ankara-İstanbul'da güzel bir mühendislik hedefin olsun, elektrik-elektronik mühendisi bir abin olarak önerimi yapmış olayım. Daha küçük şehirde okumaya çalışma. Mühendislikte üniversite önemli değil, kendimi geliştirirsem her şeyi yapabilirim düşüncelerine girme. Kendini geliştirmen önemli ve zorunlu, ancak iş aramaya başladığında göreceğin bir durum olarak, İK'cılar büyük 5-10 üniversite haricinde tüm mezunların CV'lerini direkt çöp kutusuna yolluyor.

Hocam bence coğrafya fark ediyor bence ve çoğu insan bu ihtimal yüzünden elektrik-elektronik teknolojisi bölümünü bilişim teknolojileri alanı bölümünden daha iyi buluyor ve öneriyor.

Hocam bence coğrafya fark ediyor bence ve çoğu insan bu ihtimal yüzünden elektrik-elektronik teknolojisi bölümünü bilişim teknolojileri alanı bölümünden daha iyi buluyor ve öneriyor.
Yani biraz öyle de bölüm birincisi adamı da eğitmek için en kötü asgari ücretle alırsın ama işte biraz parti ve illerin teknoparklarındaki bazı ..... deyneği insan kaynakları oldukça CV'ye bakmadıkça o işler olmayacak.

Küçük şehir hakkında ne diyebilirsiniz bu konuda, Anadolu'nun küçük bir kasabasında yaşıyorum.

Anadolu'nun küçük bir kasabasında yaşıyorum.

Yerin tam olarak neresi çözemedim de kasabada tanıdık bir bilgisayarcı varsa ilk Stajını orada yaparsınız baktınız az bir gelişim var. 2026 KPSS var ön lisans bölümü mezunu olduğuma bakmayın arada 7-10 gün fark var. 2 yılda bir girebiliyoruz. (314 gün var sınav adına söylüyorum) ona girersiniz. Her yıl belli miktarlarda ilanlar oluyor nitelik kodunuza göre ya da uygun bölüme ilgili ilanlara başvurursunuz. Olursa hayrınıza olmasa can sağlığı artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…