Konu Başlıkları Gizle
11. sınıf bilişim bölümü yazılım geliştirme dalı öğrencisiyim. 16 yaşındayım. Bana hangi meslekleri önerirsiniz? Bilişime ilgiliyim ama donanım ve sistem kısmı ile ilgileniyorum, yazılımı sevmiyorum. Sizce donanım ve sistem bilgisi ile olan işler var mı?
Hangi işi önerirsiniz?
İlgi yani uzmanlık alanlarım bu şekilde. Bu arada küçük şehirde yaşıyorum. DEHB hastalığım var, bu yüzden yazılıma pek odaklanamıyorum ve ilgi alanım değil.
Hangi işi önerirsiniz?
Uzmanlık alanlarım:
| Alan | Seviye | Açıklama |
|---|---|---|
| YouTube İçerik Üretimi | Orta | 2019–2021 arası aktif, 500 aboneye ulaştı. |
| Linux Bilgisi | Orta | UIOSLinux adlı kendi dağıtımını geliştirdi. |
| Mobil Sistemler | Orta | ROM kurulumu, TWRP, Preloader bilgisi. |
| Sistem Optimizasyonu | Yüksek | Windows ve Linux’ta debloat işlemleri. |
| Teknik Destek | Yüksek | Forumlarda ve gerçek hayatta birçok kişiye yardım etti. |
| Programlama | Temel | C#, C, Python dillerinde giriş düzeyinde bilgi. |
| Elektronik | Temel-Orta | Arduino’da devre kurup kod yazabiliyor, Raspberry Pi kullanımı, bilgisayar ve laptop söküp takma, lehim bilgisi. |
| Topluluk Yönetimi | Orta-Yüksek | Windows Çetesi, Vistacı 3’lü, Techolaycılar. |
| Tarih Bilgisi | Orta-Yüksek | Küçük yaşlardan beri tarih oyunları ve analizlerine ilgi duyuyor. |
| Felsefe | Giriş | 2024 sonrası felsefi düşünceye yöneldi. |
| Sistem Bilgisi | Yüksek | Birçok işletim sistemi, Custom ROM ve Linux dağıtımını denedi (LineageOS, Viper OS, AEX, CyanogenMOD, Resurrection Remix, Superior OS, AOSP 11 GSI). |
İlgi yani uzmanlık alanlarım bu şekilde. Bu arada küçük şehirde yaşıyorum. DEHB hastalığım var, bu yüzden yazılıma pek odaklanamıyorum ve ilgi alanım değil.
Son düzenleyen: Moderatör: